x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia va promova vinurile ungureşti în timpul preşedinţiei sale la UE

Polonia va promova vinurile ungureşti în timpul preşedinţiei sale la UE

de Marina Constantinoiu    |    01 Iul 2011   •   11:21

Vinurile poloneze nu au reusit sa-l imporesioneze pe ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, asa ca in timpul exercitarii presedintiei UE, Polonia va promova vinurile unguresti bune, informeaza poland.pl, preluata de Agerpres.

Dupa o reuniune a ministrilor de Externe la Luxemburg, Sikorski a informat presa poloneza ca a semnat un memorandum cu ministrul ungar de Externe, afirmand ca "nu doar in timpul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Varsovia (29-30 septembrie), ci pe intreaga perioada a presedintiei poloneze a UE, Polonia va promova consumul de vinuri unguresti bune'.

Intrebat daca nu exista vinuri poloneze bune, care ar putea fi promovate in timpul presedintiei, el a replicat: "M-am consultat cu cei mai buni experti polonezi, chiar am organizat o degustare de vinuri la Ministerul Afacerilor Externe. Cu alte cuvinte..., degustarea nu s-a finalizat cu succes', a spus Sikorski.
Vinificatia este o ramura foarte tanara a economiei poloneze - noteaza site-ul citat.

Prioritatea Poloniei, care preia vineri presedintia prin rotatie a Uniunii Europene, va fi "relansarea cresterii', a declarat miercuri ministrul polonez al afacerilor Externe, Radoslaw Sikorski, relateaza AFP.

"Prioritatea noastra este relansarea cresterii in Europa, pentru ca noi suntem de parere ca pornind de aici, multe alte lucruri vor urma, o mai mare solidaritate, o mai mare generozitate, o mai mare deschidere catre extindere', a declarat Radoslaw Sikorski intr-un interviu cu mai multi jurnalisti europeni.
"Iar modul de a face acest lucru este de a consolida piata unica, in special in domeniul serviciilor si a comertului pe Internet', a spus el.

"Urmatoarea prioritate este deschiderea Europei, continuarea extinderii in Balcani', a mai spus Sikorski.
Referindu-se la criza datoriilor din Grecia, amenintata cu falimentul, el a subliniat ca Polonia nu este in zona euro, dar ar putea oferi "sfaturi si ar incerca sa contribuie la gasirea unei solutii'.

El si-a exprimat regretul ca tarile din zona euro nu au facut precum Polonia in urma cu mai multi ani prin "impunerea unui plafon institutional de indatorare'.

Ministrul si-a exprimat speranta ca Polonia "va da un exemplu bun' in Europa. "Uitati-va la motivele pentru care nu am avut recesiune. Exista mai multe (...), dar factorul determinant a fost imperturbabilitatea si increderea consumatorului polonez', a mai spus el.

×