x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pompeo spune că „relația specială” dintre SUA și Marea Britanie va continua și în cazul unui Brexit dur

Pompeo spune că „relația specială” dintre SUA și Marea Britanie va continua și în cazul unui Brexit dur

10 Dec 2018   •   19:19
Pompeo spune că „relația specială” dintre SUA și Marea Britanie va continua și în cazul unui Brexit dur

 Secretarul de stat ale SUA, Mike Pompeo, a dat asigurări luni că 'relaţia specială' între ţara sa şi Marea Britanie 'va continua' în cazul unui 'Brexit dur', transmite AFP.

Pompeo a fost întrebat la un post de radio cu privire la ipoteza unui 'Brexit dur' şi la posibilitatea ca Washingtonul să încheie rapid un acord de liber schimb cu Londra pentru a facilita această tranziţie.

'Există o îndelungată istorie de colaborare foarte strânsă între ţările noastre, pe toate fronturile relaţiei noastre, iar comerţul face parte, cu siguranţă, dintre ele', a răspuns secretarul de stat.

'Dacă va fi un Brexit dur, sunt foarte optimist în privinţa faptului că Statele Unite şi Marea Britanie vor continua să aibă o relaţie specială. Este important pentru ei, dar este foarte important şi pentru noi', a subliniat Pompeo.

Preşedintele american Donald Trump a criticat, la sfârşitul lui noiembrie, acordul încheiat de Theresa May cu Bruxelles, considerându-l un obstacol în calea schimburilor comerciale între SUA şi Marea Britanie. La rândul lor, susţinătorii Brexit-ului mizează pe încheierea unui acord de liber schimb cu Statele Unite în scurt timp după ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

AGERPRES

×