x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ponta către omologul iordanian: Apreciem foarte mult felul în care gestionaţi problema uriaşă a refugiaţilor

Ponta către omologul iordanian: Apreciem foarte mult felul în care gestionaţi problema uriaşă a refugiaţilor

03 Oct 2015   •   19:34
Ponta către omologul iordanian: Apreciem foarte mult felul în care gestionaţi problema uriaşă a refugiaţilor
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

România apreciază modul în care Iordania gestionează criza refugiaţilor, dar şi faptul că Regatul Haşemit rămâne "o insulă de stabilitate şi libertate", într-o zonă măcinată de conflicte.

Acest mesaj a fost transmis, sâmbătă, la Amman, de premierul Victor Ponta omologului său iordanian Abdullah Ensour.

"Am un mesaj special, venind dintr-o ţară europeană. Că noi ştim şi apreciem foarte mult felul în care gestionaţi problema uriaşă a refugiaţilor. Ne plângem în Europa de 80.000 de oameni, cum îi împărţim, cum avem grijă de ei, 6.000 în România, 5.000..., iar dumneavoastră deja găzduiţi 1,4 milioane şi faceţi lucrul acesta deja de 4 ani. (...) Împreună cu Turcia găzduiţi cea mai mare parte a refugiaţilor. Înţelegem cât de dificil vă este şi cât de mult trebuie să apreciem acest lucru", a spus Ponta, în cadrul discuţiilor din plenul comun al celor două delegaţii - română şi iordaniană.

Premierul român a apreciat totodată stabilitatea politică din Iordania, dar şi investiţiile importante pe care această ţară le face în domeniile sănătăţii şi educaţiei.

"Apreciem că Iordania rămâne o insulă de stabilitate în această regiune foarte dificilă, cu multe provocări şi conflicte în jurul dumneavoastră. Sunteţi o insulă de stabilitate, de libertate, o ţară care investeşte foarte mult în educaţie şi sănătate", a afirmat Ponta, adăugând că cele două guverne trebuie să facă mai mult, în ceea ce priveşte cooperarea economică.

Victor Ponta a avut sâmbătă după-amiază o întâlnire tete-a-tete cu omologul său iordanian, Abdullah Ensour, iar duminică va fi primit în audienţă de Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta criza imigrantilor iordania