x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ponta: Până la alegerile europarlamentare nu intrăm în Schengen

Ponta: Până la alegerile europarlamentare nu intrăm în Schengen

de Agerpres    |    20 Ian 2014   •   22:23

Premierul Victor Ponta a declarat  că România nu va intra în spaţiul Schengen până la alegerile europarlamentare, pentru că aşa-zisa invazie a românilor în Europa ar putea fi folosită ca temă în campaniile electorale.

'Problema este că până la alegerile pentru Parlamentul European nu, n-o să intrăm (în Schengen - n.r.) pentru că e o temă... Aţi văzut în Marea Britanie ce mare temă a fost cum vin românii, pe urmă s-a fâsâit, nu a mai venit nimeni. La Parlamentul European ce teme credeţi că vor avea unele partide? Să nu vină românii. (...) Cel mai important lucru - şi aici e meritul şi al României şi al Comisiei Europene - este că s-au ridicat toate restricţiile la piaţa muncii', a afirmat primul-ministru, la postul B1TV.

Şeful Guvernului a punctat că, pentru a spijini aderarea la Schengen, toate forţele politice din România ar trebui să aibă un discurs unitar pe această temă.

'Până se termină anul electoral mă bucur, în sfârşit, poate înţelegem că cea mai mare prostie pe care putem să o facem şi am făcut-o de mai multe ori şi unii încă o mai fac (...) este să ne dăm cu Schengen-ul în cap unii la alţii. Singura şansă ca România să intre în Schengen este să spună, (...) în România noi încă ne luptăm: Băsescu cu Ponta, PDL cu USL, dar când vine vorba de Schengen şi de România suntem toţi uniţi că merităm. Până la urmă, tehnic au lucrat toţi şi Rus şi Blaga şi Stroe, toţi miniştrii de Interne şi toţi miniştrii de Justiţie. (...) Aici am văzut o schimbare de poziţie, că a fost şi domnul Băsescu şi a zis să intrăm în Schengen', a explicat Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: aderare schengen Victor Ponta