x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Popularitatea lui Emmanuel Macron s-a prăbușit din nou

Popularitatea lui Emmanuel Macron s-a prăbușit din nou

28 Aug 2017   •   11:51
Popularitatea lui Emmanuel Macron s-a prăbușit din nou

Majoritatea alegătorilor francezi sunt acum dezamăgiți de evoluția lui Emmanuel Macron, o scădere dramatică pentru un președinte care a avut o victorie electorală cu mai puțin de patru luni în urmă, scrie The Guardian.

Un sondaj publicat duminică, condus de Ifop pentru ziarul Le Journal du Dimanche, arată că procentajul de alegători dezamăgiți a crescut la 57%, de la rezultatul de 43% din luna iulie. 40% și-au exprimat satisfacțiua în legătură cu noul lider de la Elysee, cu 14% mai puțini comparativ cu rezultatele din luna iulie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Christophe Castaner, a spus că partidul de la guvernare trece printr-o perioadă dificilă, dar a adăugat că nemulțumirea unor oameni a fost un preț care merită plătit, dacă Guvernul își dorește să impună unele reforme.

„Da, avem de-a face cu dificultăți, dar nu poți să-ți petreci timpul doar uitându-te la sondaje când ești în Guvern. Suntem acolo pentru a transforma țara. Tara noastră are nevoie de noi pentru a ne asuma riscuri, iar noi ni le asumăm.”, a spus Castaner pentru BFM TV.

Macron, care se află la jumătatea programului de vizite oficiale în diferite capitale europene, a avut de-a face cu o serie de obstacole de când a fost ales, inclusiv dezbaterile din parlament referitoare la reforma munci, un conflict cu militarii și reduceri la asistența pentru locuință.

Comentatorii din presă și oponenții politici l-au criticat pe Emmanuel Macron după ce a cheltuit 26,000 de euro pe machiaj în primele 100 de zile aflate la conducere și pentru amânarea unor planuri pentru a-i oferi un rol oficial, plătit, ca primă doamnă soției sale.

×
Subiecte în articol: emmanuel macron popularitate franta sondaje