x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Postul de consilier pentru securitate națională de la Casa Albă rămâne vacant până săptămâna viitoare

Postul de consilier pentru securitate națională de la Casa Albă rămâne vacant până săptămâna viitoare

13 Sep 2019   •   12:05
Postul de consilier pentru securitate națională de la Casa Albă rămâne vacant până săptămâna viitoare

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că secretarul de stat american Mike Pompeo nu va ocupa postul de consilier pentru securitate naţională, deși s-a speculat anterior o astfel de posibilitate, după demisia lui John Bolton. În prezent există 15 potenţiali candidaţi pentru acest post, șeful administrației americane urmând să anunțe un nou consilier săptămâna viitoare.

Destituirea lui John Bolton a intervenit pe neaşteptate, Casa Albă dând publicităţii un comunicat cu o oră înaintea anunţului făcut de Trump, în care spunea că John Bolton va participa la o conferinţă de presă împreună cu Mike Pompeo. Bolton a postat despre politica administraţiei americane pe social media chiar înaintea anunţului privind demiterea sa de către Donald Trump.

Cu toate acestea, preşedintele american făcuse aluzie anterior la divergenţele pe care le avea cu Bolton privind politica externă, iar observatorii au remarcat cu regularitate că cei doi făceau un cuplu straniu - un preşedinte izolaţionist şi un consilier pentru securitate naţională intervenţionist. John Bolton, al treilea consilier de securitate naţională al lui Donald Trump, părea să ducă numeroase bătălii la Casa Albă, cea mai recentă asupra Afganistanului şi Coreei de Nord, care intra în contradicţie cu dorinţele liderului de la Casa Albă. În plus, se pare că Bolton s-a aflat în spatele abordării intransigente adoptate de Washington faţă de Iran şi Venezuela.

Până la înlocuirea oficială a lui Bolton, adjunctul său, Charlie Kupperman, asigură interimatul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Donald Trump