x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Povestea copilului condamnat să poarte ochelari de soare

Povestea copilului condamnat să poarte ochelari de soare

31 Ian 2013   •   14:54
Povestea copilului condamnat să poarte ochelari de soare
Sursa foto: Leo şi mama lui

Un băieţel de cinci ani trebuie să poarte ochelari de soare tot timpul pentru că suferă de o boală rară din cauza căreia lumina zilei îl orbeşte, informează Daily Mail.

Leo Lake locuieşte în Hove, Anglia, şi are sindromul Joubert, ceea ce înseamnă că lumina puternică îi irită ochii atât de tare încât micuţul nu mai poate vedea nimic. Ochii lui sunt atât de sensibili încât băiatul are dureri puternice dacă se uită la lumina zilei sau la zăpadă.

Deşi poartă ochelari de soare, Leo poate vedea doar la un metru în faţă. "Fără ochelari de soare, nu poate să se uite la lumină puternică. Este foarte dureros pentru el, plânge şi urlă de durere. Sper că leacul pentru boala sa va fi găsit cât va fi în viaţă", a spus Hannah, mama băiatului.

 "Când avea cinci săptămâni, mi-am dat seama că atunci când vorbeam cu el zâmbea în altă parte. Am fost cu el la doctori pentru că ştiam că este ceva în neregulă, însă mi-au spus că este bine şi nu şi-au putut da seama dacă are probleme cu vederea sau nu. Într-un final, după mai multe teste, mi-au spus că ar putea orbi", a spus mama lui Leo.

Leo s-a născut în Africa de Sud. Mama lui s-a mutat în Marea Britanie când băiatul avea 10 luni pentru ca micuţul să primească îngrijire medicală mai bună.

Când avea trei ani, băiatul a fost diagnosticat cu sindromul Joubert. În prezent nu există un leac pentru boala de care suferă Leo. Mama lui a înfiinţat o fundaţie anul trecut cu scopul de a strânge bani pentru vindecare. Până acum, prin fundaţie s-au strâns 1.500 de lire sterline, însă este nevoie de 250.000 de lire sterline pentru descoperirea unui leac.

"Leo ştie că este diferit de alţi copii, dar nu înţelege foarte bine ce se întâmplă cu el. Este popular printre copii, îl iubesc, şi din fericire, ochelarii de soare nu au provocat agitaţie la şcoală. Oamenii îl întreabă de ce poartă ochelari tot timpul şi i-am spus să le răspundă că sunt ochelari magici care îl ajută să vadă", a spus Hannah.

×
Subiecte în articol: boala vindecare diagnostic sindrom