x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Povestea emoţionantă a unui tânăr care a îndrăznit să iubească în cea mai violentă ţară din lume

Povestea emoţionantă a unui tânăr care a îndrăznit să iubească în cea mai violentă ţară din lume

14 Noi 2012   •   09:57
Povestea emoţionantă a unui tânăr care a îndrăznit să iubească în cea mai violentă ţară din lume
Sursa foto: ORLANDO SIERRA/AFP
Într-o ţară foarte săracă şi plină de violente încât nu ai voie să ieşi pe stradă noaptea, dragostea poate fi doar un pas către moarte.

În capitala statului Honduras, unde se zice ca doar ''morţii vii'' se avântă pe străzi după lăsarea întunericului, nimic nu ar putea să scoată un tânăr din casă, în ciuda ordinelor date de părinţi. Nimic, în afară de o fată.
Ebad Yanes s-a împrietenit cu o tânăra pe reţeaua de socializare Facebook, iar băiatul devenise disperat să o cunoască. ''Părinţii mei încă nu dorm'', i-a scris acesta într-o seara de sâmbătă. '' Voi face un dus până se duc ei să doarmă şi voi lua cheile de la motocicletă'', a mai scris tânărul.

Rata crimelor este de 91 la 100.000 de rezidenţi, asta face ca Honduras să fie cea mai violentă ţară din lume, însă tânărul nu a ţinut cont de asta. S-a urcat pe motocicleta tatălui său şi a dispărut în căutarea fetei.
Nu a găsit-o niciodată. ''Nu ştiu unde esti. Am aşteptat 45 de minute dar acum cred că e mai bine să mă întorc până nu mă prind soldaţii'', i-a scris tânărul printr-un sms, temându-se să nu fie găsit de soldaţii care împânzesc străzile după ce poliţia a fost copleşită de cartelurile de droguri.

Potrivit businessinsider, la ora 1:30, băiatul a fost găsit mort, căzut peste motocicleta tatălui cu un glonţ în cap.
Tatăl său n-a acceptat ideea că fiul lui a fost ucis de traficanţii de droguri aşa că a investigat de unul singur. A găsit cartuşe, a vorbit cu martorii şi a facut poze. Când le-a pus cap la cap, a descoperit cu stupoare că oamenii care i-au ucis fiul erau cei mai buni soldaţi ai statului. Antrenaţi şi înarmaţi de Statele Unite, aceştia l-au executat pe tânăr pentru că nu s-a oprit la punctul de control când soldaţii i-au ordonat, pentru că nu avea actele la el.
Tatăl îndurerat s-a prezentat cu toate dovezile în faţa procurorilor, însă a aflat pe propria piele ce înseamnă o ţară în care armata decide totul şi nu răspunde pentru nimic. Oficialii militari neagă că ar fi greşit cu ceva. ''Puştiul a meritat-o pentru că nu a oprit la punctul de control'', spune unul din generali.

Tatălui îi rămâne doar speranţa că într-o zi Honduras o să devină o ţară normală, cu o justiţie normală. Momentan însă îi este teamă pentru viaţa sa, după ce a îndrăznit să înfrunte armata şi să spună adevărul.

×
Subiecte în articol: violenta poveste iubire