x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Povestea fetei care de fiecare dată când strănută îşi dislocă umerii

Povestea fetei care de fiecare dată când strănută îşi dislocă umerii

18 Ian 2013   •   07:52
Povestea fetei care de fiecare dată când strănută îşi dislocă umerii
Sursa foto: Lauren Harry

O tânără are o afecţiune îngrozitoare din cauza căreia atunci când strănută umerii ei se dislocă, ceea ce se poate întâmpla şi de zece ori pe zi, potrivit Daily Mail.

Lauren Harry, care are 20 de ani, trebuie să fie foarte atentă chiar şi atunci când tuşeşte, cea mai mică lovitură având efecte puternice asupra oaselor.

Doctorii cred că Lauren are sindromul Ehlers-Danlos, care este o boală genetică rară, colagenul din corpul ei fiind atât de puţin încât nu poate ţine oasele.

Tânăra este din Wrexham, Ţara Galilor. Ea a avut dureri la picioare prima oară când avea 11 ani, medicii spunându-i atunci că acestea au apărut din cauza creşterii. Când avea 15 ani Lauren a căzut în timp ce mergea cu ajutorul cârjelor şi s-a rănit la umăr. De atunci, tânără şi-a dislocat de nenumărate ori umerii, încheieturile sau degetele. Lauren a trecut prin mai multe operaţii, însă problemele persistă.

Tânăra lucrează în oraşul Chester, la un fast-food McDonald's, şi a spus că şi-a dislocat degetele la locul de muncă, atunci când a deschis o uşă, dar şi când s-a aşezat pe canapea. "Umerii mei se dislocă şi de zece ori pe zi chiar şi atunci când tuşesc sau strănut. Nu mă pot juca împreună cu sora mea mai mică fără să mi se disloce ceva", a spus Lauren.

Ea ajunge deseori la spital şi chiar dacă a fost supusă mai multor operaţii, mai mult de nouă luni nu au trecut fără ca tânăra să aibă vreo dislocare.

În ciuda bolii, Lauren încearcă să trăiască o viaţă normală. Ea este ajutată de familia ei, de mama ei, Kath Sneade, în vârstă de 41 de ani, de tatăl ei vitreg, Colin, în vârstă de 56 de ani, de surorile ei, Jessica, 18 şi Rhiannon, în vârstă de 9 ani, şi de fratele ei, Joshua, în vârstă de 8 ani.

×
Subiecte în articol: dislocare boala rara oase sanatate