x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Povestea uluitoare a brazilianului care trăieşte de 45 de ani în spital

Povestea uluitoare a brazilianului care trăieşte de 45 de ani în spital

06 Aug 2013   •   12:43
Povestea uluitoare a brazilianului care trăieşte de 45 de ani în spital

Paulo Henrique Machado şi-a trăit aproape toată viaţa pe patul de spital. În copilărie s-a îmbolnăvit de poliomielită şi a paralizat, iar  în prezent nu se poate despărţi de aparatul de respirat pe care îl  foloseşte 24 de ore din 24. Cu toate acestea, s-a specializat ca  animator de computere, iar acum creează un serial de televiziune despre  viaţa lui, scrie RTV.NET

Primele amintiri ale lui Paulo Henrique Machado sunt din spital, unde  avea să-şi petreacă 45 de ani din viaţă. Umbla într-un cărucior cu  rotile. "Exploram coridoarele (spitalului, n.r.), mergeam dintr-un salon  în altul să vizitez alţi copii care erau internaţi acolo... Aşa am  descoperit universul meu", îşi începe povestea Paulo pentru BBC.

Citeşte şi Povestea doctorului care a păstrat timp de 47 de ani un  SUVENIR BIZAR de la un PACIENT FOTO

"Pentru mine, fotbalul şi jocurile cu jucării de copii nu erau o opţiune, aşa că a trebuit să îmi folosesc imaginaţia", a continuat el. A  rămas orfan de mamă la vârsta de 2 ani. S-a îmbolnăvit de poliomielită  şi a fost internat în spital, la Clinicas, într-o secţie specială unde  erau şi alţi copii care sufereau de aceeaşi boală ca şi el, după o  epidemie declanşată în Brazilia.

Citeşte şi Povestea cuplului CĂSĂTORIT de la vârsta de PATRU ANI: După  87 de ani, sunt tot împreună FOTO

În anii '70, în Brazilia, supravieţuirea copiilor suferinzi de poliomielilită era estimată la aproximativ 10 ani. Nu existau vaccinuri,  iar epidemiile erau devastatoare în această ţară.

Citeşte pe RTV.NET întreaga poveste a brazilianului care şi-a petrecut  viaţa în spital.

×