x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poziţia Olandei în privinţa aderării României şi Bulgariei la Schengen rămâne neschimbată

Poziţia Olandei în privinţa aderării României şi Bulgariei la Schengen rămâne neschimbată

de Agerpres    |    01 Dec 2011   •   15:27
Poziţia Olandei în privinţa aderării României şi Bulgariei la Schengen rămâne neschimbată

Pozitia Olandei in ceea ce priveste aderarea Bulgariei si Romaniei la spatiul Schengen ramane neschimbata, a declarat joi ministrul bulgar al Afacerilor Externe, Nikolai Mladenov, citat de BTA.

Mladenov se afla la Bruxelles pentru a participa la reuniunea Consiliului Afaceri Externe. Haga se opune aderarii celor doua tari, evocand motive legate de lipsa de progrese semnificative in lupta impotriva coruptiei si crimei organizate.

Ministrul bulgar a mai spus ca tara sa intreprinde masuri suplimentare pentru securizarea ambasadei de la Teheran dupa atacurile impotriva reprezentantei britanice. Mladenov a indicat ca tarile din UE isi vor uni eforturile pentru a garanta securitatea diplomatilor lor in Iran. Mladenov a adaugat ca ministrii de Externe din UE vor discuta subiectul impunerii unor noi sanctiuni Iranului. Toate sanctiunile sunt menite sa restrictioneze posibilitatile Iranului de a folosi programul sau nuclear pentru scopuri militare, a notat diplomatul bulgar.

In ceea ce priveste integrarea europeana a Balcanilor de Vest, Mladenov a dezvaluit ca a trimis o scrisoare comisarului european pentru extrindere si politica de vecinatate, Stefan Füle, pentru a sustine perspectiva europeana a Muntenegrului. Ministrul a spus ca Podgorita a indeplinit toate cerintele si poate sa faca un pas inainte spre aderarea la UE.

×
Subiecte în articol: romania schengen olanda bulgaria aderare