x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prăbușirea podului din Genova amintește de starea avansată de degradare a podul Constanța din București

Prăbușirea podului din Genova amintește de starea avansată de degradare a podul Constanța din București

de Oana Pavelescu    |    15 Aug 2018   •   15:41
Prăbușirea podului din Genova amintește de starea avansată de degradare a podul Constanța din București

Fotografii făcute viaductului prăbușit lângă Genova, care a ucis cel puțin 38 de oameni, arată starea avansată de degradare în care se afla podul.

Fotografiile arată cum cabluri și fiare atârnau din podul Morandi iar în alte imagini se pot observa găurile din betonul care se fărâmițează, aceste fotografii ducându-ne cu gândul la podul Constanța din București care se află într-o stare avansată de degradare situație despre care presa a scris nu demult.

Presa internațională readuce în atenție o problemă mai veche și anume cea a Mafiei care stăpânește, cel puțin în Italia, industria cimentului și a construcțiilor de peste 50 de ani, scrie dailymail.co.uk.

Experții au afirmat în cursul zilei de ieri că fatala prăbușire a viaductului a fost consecința unei greșeli de construcție sau o erodare care nu a fost depistată de inspectorii în construcții.

Martorii spun că înainte de prăbușire, podul a fost lovit de un fulger și că s-a putut vedea cum se clatină însă inginerii au demontat teoria că prăbușirea ar fi putut fi cauzată de un trăsnet.

Agathoklis Giaralis, inginer specialist în structuri de rezistență din Marea Britanie, a declarat că un fulger nu poate dărâma un pod din beton și că cel mai probabil dezastrul a fost cauzat de o greșeală în execuția podului sau că structura de reziztență cât și fundația au avut e suferit din cauza coroziunii masive a părților metalice.

Imagini surpinse de mașina Google Maps arată imagini ale podului din anul 2016 unde se pot vedea locurile unde podul a fost peticit.

Giaralis spune că peticirea cu ciment a betonului a fost efectuată pentru acoperirea părților metalice care riscau să se corodeze și că nu au legătură cu prăbușirea, aceasta fiind cauzată de erori fundamentale din structura de rezistență a podului.
 

×
Subiecte în articol: podul morandi viaductul morandi