x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premiera in Rusia: A fost eliberat un condamnat la inchisoare pe viata!

Premiera in Rusia: A fost eliberat un condamnat la inchisoare pe viata!

08 Feb 2018   •   13:22
Premiera in Rusia: A fost eliberat un condamnat la inchisoare pe viata!

Un tribunal regional din Rusia l-a eliberat dintr-o inchisoare cu regim special pe Anvar Masalimov, in varsta de 63 de ani, care executa o pedeapsa de inchisoare pe viata, informeaza presa de la Moscova. Este pentru prima data cand, in Rusia, un astfel de detinut isi redobandeste libertatea, precizeaza cotidianul Kommersant.

 

Masalimov a fost judecat si condamnat pentru o crima savarsita in 1991. Anterior, el statuse 15 ani dupa gratii pentru ca luase alta viata. Instanta l-a considerat un recidivist deosebit de periculos, sentinta data atunci fiind pedeapsa la moarte.

In 1998 insa, prin decret semnat de presedintele de atunci al Rusiei, Boris Etin, pedeapsa cu moartea a fost anulata.

Masalimov a reusit, intre timp, sa obtina reincadrarea faptei sale din crima deosebit de grava in crima cu premeditare. Ce argumente au fost aduse, nu se precizeaza. Dar din hotarea judecatoreasca a fost aliminata, de asemenea, calificativul de "recidivist periculos".

In inchisoare fiind, Masalimov a afirmat, potrivit Kommersant, ca, daca va mai iesi vreodata de dupa gratii, se va calugari. S-a dus, intr-adevar, la o biserica, dar nu pentru a solicita sa devina slujitor al Domnului, ci pentru a anunta ca intentioneaza sa angajeze avocati care sa-l ajute sa obtina din partea statului locuinta si despagubiri pentru anii petrecuti in detentie.

 

 

×