x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PREMIERĂ în lumea medicală: "Prima dată când l-am văzut am fost copleşiţi de emoţie. Este un miracol!" (VIDEO)

PREMIERĂ în lumea medicală: "Prima dată când l-am văzut am fost copleşiţi de emoţie. Este un miracol!" (VIDEO)

09 Iul 2013   •   08:49
PREMIERĂ în lumea medicală: "Prima dată când l-am văzut am fost copleşiţi de emoţie. Este un miracol!" (VIDEO)
Sursa foto: johnib.wordpress.com

Premieră istorică pentru fertilizarea in vitro, după ce un bebeluş s-a născut după ce a fost conceput cu ajutorul unei proceduri revoluţionare, scrie The Guardian.

Connor Levy s-a nascut pe 18 mai, în Philadelphia, Statele Unite,după ce părinţii lui, Marybeth Scheidts, 36 de ani şi David Levy, 41 de ani, au trimis celule din embrionii concepuţi in vitro pentru un test revoluţionar realizat de specialiştii de la Oxford. Aceştia au verificat dacă embrionii folosiţi pentru inseminare au sau nu defecţiuni genetice, proces care i-a ajutat pe medici să selecteze embrionul cu numărul potrivit de cromozomi, crescând astfel şansele de a aduce pe lume un copil sanatos.

Cuplul din Philadelphia este primul din lume care beneficiază de un astfel de test.

"Prima dată când ne-am văzut copilul am fost copleşiţi de emoţie. Este un miracol" a declarat mama lui Connor.

Tehnologia numită secventarea NGS (Next Generation Sequencing) permite medicilor să afle dacă un embrion are numaărul potrivit de cromozomi. Dacă un astfel de embrion are prea mulţi sau prea puţini cromozomi, fătul nu se poate dezvolta şi se ajunge la pierderea sarcinii sau la un copil cu multiple probleme de sănătate.

Acest test măreste considerabil şansele ca un copil conceput in vitro să se nască sănătos.

×