x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Australiei, lovit în cap cu un ou

Premierul Australiei, lovit în cap cu un ou

07 Mai 2019   •   12:29
Premierul Australiei, lovit în cap cu un ou

Premierul australian, conservatorul Scott Morrison, aflat la un eveniment de campanie electorală în statul New South Wales, a fost implicat într-un incident în care o femeie, în timp ce trecea pe la spatele lui, a încercat să-l lovească în cap cu un ou, relatează AFP, Reuters şi DPA.
Potrivit imaginilor difuzate de televiziunile australiene, se poate vedea cum femeia aruncă obiectul de la o distanţă foarte mică asupra lui Morrison, care asista la un eveniment organizat de către Asociaţia femeilor rurale în circumscripţia electorală Albury din New South Wales. Gărzile de corp ale premierului au imobilizat-o imediat pe femeie. 
Poliţia din New South Wales a anunţat că ''a interpelat o femeie de 25 de ani ca urmare a unui incident în care a fost implicat premierul în Albury'', cu două săptămâni înainte de alegerile generale din 18 mai. Ea a descoperit canabis la percheziţionarea femeii, care este din statul Victoria (sud-est). Protestatara a fost inculpată pentru agresiune şi deţinere de droguri interzise. A fost eliberată condiţionat şi urmează să compară în faţa justiţiei pe 27 mai, precizează DPA.
În busculada care s-a iscat, o femeie de 70 de ani a fost doborâtă la pământ şi Morrison a ajutat-o să se ridice. 
Premierul australian a profitat de ocazie şi i-a criticat pe detractorii săi. ''Suntem împotriva violenţei, fie că este din partea unor militanţi laşi care nu respectă pe nimeni, fie a unor militanţi sindicalişti care urmăresc îndeaproape micile întreprinderi şi pe angajaţii lor la locul de muncă'', a afirmat Morrison pe Twitter.
Sindicalista Sally McManus s-a arătat revoltată de comparaţie. ''Cum îndrăzniţi să ne acuzaţi pentru aceasta şi să faceţi o asemenea legătură'', a scris ea pe Twitter. ''Se pare că nu aveţi nici un respect faţă de adevăr, şi nici o problemă, să vă luaţi de compatrioţii dumneavoastră. Nu vom susţine niciodată acest tip de comportament'', a adăugat ea.
Şeful opoziţiei laburiste, Bill Shorten, plasat bine în sondaje pentru a-i succeda în funcţie lui Morrison, a denunţat atacul ''scandalos''. ''Sunt din toată inima alături de premier. În Australia, alegerile noastre trebuie să fie nonviolente'', a declarat el presei.
Femeia care l-a atacat pe Morrison a declarat ulterior presei că fapta sa a avut loc ''în numele său'' şi s-a referit la insula Manus din Papua Noua Guinee, unde Australia deţine de mult timp refugiaţi, potrivit unui reporter de la cotidianul The Australian, citat de Reuters.
Incidentul în care a fost implicat Morrison survine după un altul foarte mediatizat, în care un adolescent a spart un ou în capul senatorului de extrema dreaptă Fraser Anning în cursul unei conferinţe de presă. Tânărul a vrut astfel să protesteze faţă de declaraţiile lui Anning, care a afirmat că imigranţii în Noua Zeelandă sunt responsabili de asasinarea a 51 de credincioşi în două moschei neozeelandeze de către un extremist alb.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Scott Morrison