x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul britanic acuză Facebook de iresponsabilitate

Premierul britanic acuză Facebook de iresponsabilitate

22 Oct 2013   •   19:26
Premierul britanic acuză Facebook de iresponsabilitate

Prim-ministrul britanic David Cameron a calificat drept “iresponsabilă”, decizia reţelei de socializare Facebook de a permite din nou difuzarea de înregistrări video de la execuţii şi decapitări.

A postat la concurenţă

David Cameron a utilizat o altă reţea socială, Twitter, pentru a condamna decizia Facebook şi a cere şefilor companiei să le explice părinţilor îngrijoraţi decizia luată, fiindcă aceste scene cu decapitări sunt difuzate fără avertisment, relatează AFP.

Reacţia reţelei de socializare

Facebook, care a interzis în mod provizoriu difuzarea online a unor astfel de înregistrări, în luna mai, după ce mai multe asociaţii au protestat, şi-a explicat luarea acestei decizii prin principiul liberei circulaţii a imaginilor. “Facebook a fost întotdeauna o platformă în care oamenii vin şi îşi împărtăşesc experienţele, în special când acestea au legătură cu evenimente controversate, cum ar fi încălcările drepturilor omului, actele de terorism sau alte acţiuni violente. Oamenii distribuie astfel de înregistrări video pentru a le condamna. Dacă ar fi făcut apologia acelor acte sau dacă acţiunile filmate ar fi fost încurajate, am fi avut o altă abordare”, a reacţionat un purtător de cuvânt al Facebook. Acesta a precizat că reţeaua, care are peste un miliard de utilizatori, se gândeşte la instalarea unui sistem de alertă care ar urma să-i prevină pe utilizatori în legătură cu conţinutul pe care urmează să-l vizioneze.

Nemulţumire şi îngrijorare
Şi de data aceasta mai multe asociaţii s-au declarat surprinse neplăcut de decizia luată de Facebook. Este şi cazul lui Stephen Balkam, preşedintele asociaţiei Family Online Safety Institute, care s-a declarat surprins şi nemulţumit de această hotărâre. “Facebook are reguli foarte stricte privind nuditatea, sexul şi chiar violenţa. Cred că ar trebui să-şi revizuiască maniera în care îşi aplică propriile reguli”, a adăugat acesta, într-o intervenţie la Skynews.
La fel, şi experţi în chestiuni de siguranţă a copilului au condamnat schimbarea politicii Facebook. “Aceste imagini vor provoca nenumărate coşmaruri în rândul celor mai tineri şi mai sensibili”, a declarat pentru BBC John Carr, membru al Consiliului guvernamental privind siguranţa copilului pe Internet.


×
Subiecte în articol: david cameron facebook