x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul croat refuză să se autoizoleze după întâlnirea cu tenismenul Novak Djokovic

Premierul croat refuză să se autoizoleze după întâlnirea cu tenismenul Novak Djokovic

24 Iun 2020   •   12:48
Premierul croat refuză să se autoizoleze după întâlnirea cu tenismenul Novak Djokovic
Sursa foto: flickr.com

Premierul croat Andrej Plenkovic nu vrea să intre în autoizolare, după ce s-a întâlnit cu tenismenul Novak Djokovic, numărul 1 mondial, care a fost testat pozitiv pentru COVID-19, transmite Reuters.

Institutul de Sănătate Publică din Croaţia informează că premierul nu se va autoizola pentru că riscul de contaminare este scăzut, acesta având doar o întâlnire foarte scurtă cu Djokovic, cei doi neavând un contact apropiat. 

Alţi trei jucători de tenis care au participat la Adria Tour au fost testaţi pozitiv.

Plenkovic a participat, sâmbătă, la turneul din oraşul Zadar, aflat în nordul Croaţiei, cu o zi înainte ca acesta să fie anulat, după ce tenismanul Grigor Dimitrov din Bulgaria a anunţat că este infectat cu coronavirus.

Jucătorii croaţi Borna Coric şi Viktor Troicki au fost testaţi pozitiv, la fel ca antrenorul de fitness al lui Djokovic, Marco Panichi, şi antrenorul lui Dimitrov, Christian Groh.

Prim ministrul croat a fost testat negativ pentru COVID-19, luni, însă apelurile la autoizolare s-au amplificat din partea unor politicieni ai opoziţiei, după ce Djokovic a fost testat pozitiv.

Plenkovic, care s-a aflat în campanie electorală în oraşul Zapresic, dând mâna şi îmbrăţişându-se cu susţinători, a spus că nu este îngrijorat pentru că întâlnirea sa cu Djokovic a durat în jur de trei minute şi nu poate fi descrisă ca un contact apropiat.

"Conform definiţiei de contact apropiat, acesta nu a fost un contact apropiat şi totul este normal", a declarat premierul.

O înregistrare video îl arată însă discutând cu Djokovic într-un spaţiu închis şi bătându-l pe umăr.

Plenkovic a declarat că politicienii din opoziţie îl vor în izolare pentru a evita confruntarea cu el în dezbaterile televizate pentru alegerile parlamentare din 5 iulie. 

×
Subiecte în articol: croatia andrej plenkovic novak djokovic