x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul estonian speră că NATO îşi va majora forţele în regiunea baltică

Premierul estonian speră că NATO îşi va majora forţele în regiunea baltică

de Agerpres    |    19 Aug 2014   •   19:01
Premierul estonian speră că NATO îşi va majora forţele în regiunea baltică

Premierul Estoniei, Taavi Roivas, speră că la summitul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), ce se va desfăşura în 4-5 septembrie în Ţara Galilor, va fi luată decizia privind menţinerea şi majorarea forţelor aliate în regiunea baltică, informează marţi RIA Novosti.

Roivas susţine că a discutat despre acest lucru cu preşedintele francez Francois Hollande, cancelarul federal german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron şi cu alţi lideri europeni.

"Desigur, acesta va fi cel mai important subiect la viitoarea întrevedere cu preşedintele american Barack Obama. Pregătirile pentru summit se desfăşoară conform planului şi sunt convins că vom înregistra la summit un progres important în ceea ce priveşte consolidarea securităţii atât în Estonia, cât şi în întreaga Europă", a declarat premierul estonian pentru publicaţia Postimees.

Anterior, în contextul situaţiei din Ucraina, NATO a luat o serie de măsuri menite să asigure securitatea aliaţilor. Potrivit RIA Novosti, au fost întărire misiunile de patrulare aeriană deasupra republicilor baltice, avioane cu sisteme de radiolocaţie desfăşoară zboruri periodice deasupra Poloniei şi României şi au fost aduse nave suplimentare ale NATO în Marea Neagră şi Marea Mediteraneană.

În afară de aceasta, Alianţa a anunţat o majorare a prezenţei permanente de personal, extinderea programului de exerciţii, întărirea sistemului de avertizare timpurie şi a posibilităţilor forţelor de reacţie. 

×
Subiecte în articol: estonia Rusia nato