x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Franței va discuta cu „Vestele galbene”

Premierul Franței va discuta cu „Vestele galbene”

03 Dec 2018   •   16:01
Premierul Franței va discuta cu „Vestele galbene”

Președintele Franței, Emmanuel Macron, l-a instruit pe premierul Franței să poarte discuții cu grupurile de protestatari, după ce demonstrațiile antiguvernamentale au condus la cele mai grave violențe din centrul Parisului, din ultimul deceniu, scrie The Guardian.

În cadrul demonstrațiilor, peste 100 de persoane au fost rănite, iar mai multe mașini și clădiri au fost incendiate.

Macron se confruntă cu cea mai mare criză de când a preluat conducerea, în urmă cu 18 luni. Violențele au izbucnit sâmbătă, după mai multe săptămâni de proteste pașnice împotriva scumpirilor de carburanți. Protestele s-au transformat într-o mișcare antiguvernamentală.

Palatul Elysee a luat în calcul ideea de a impune stare de urgență, după ce sute de protestatari mascați, de la Vestele galbene, au atacat polițiștii, au incendiat mașini, sedii bancare și case.

Macron, care a afirmat că nu va accepta niciodată violența, a discutat cu prim-ministrul Edouard Philippe, care se va întâlni cu grupurile de protestatari și cu politicienii din opoziție, în această săptămână, într-un efort de a calma tensiunile și de a opri protestatarii violenți.  

×