x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Greciei a câştigat votul de încredere al Parlamentului. Votul s-a ţinut noaptea, pentru a nu afecta bursele

Premierul Greciei a câştigat votul de încredere al Parlamentului. Votul s-a ţinut noaptea, pentru a nu afecta bursele

de Departamentul Online    |    05 Noi 2011   •   05:52
Premierul Greciei a câştigat votul de încredere al Parlamentului. Votul s-a ţinut noaptea, pentru a nu afecta bursele

Premierul Greciei, George Papandreou, isi va mentine functia, dupa ce motiunea de cenzura impotriva Guvernului elen a fost respinsa cu 153 de voturi din 300. Parlamentul grec s-a reunit in timpul noptii trecute, votul fiind planificat in mod special dupa inchiderea burselor din Europa si SUA, pentru a fi evitata o eventuala panica financiara.

In discursul tinut in fata Parlamentului, Papandreou a avertizat ca eventualele alegeri anticipate in Grecia ar avea efecte "catastrofale". Premierul a adaugat ca nu tine la postul sau, dar, daca va fi mentinut in functie, va negocia cu toate partidele parlamentare elene pentru formarea unei coalitii de uniune nationala.

Partidul Socialist, din care face parte Papandreou, are 152 de locuri in Parlamentul elen. 153 de parlamentari au votat in favoarea mentinerii actualului Guvern.

Papandreou a afirmat ca partidele politice din Grecia trebuie sa coopereze pentru "a proteja poporul", iar acordul de salvare european reprezinta "o prioritate nationala".

Premierul elen a adaugat ca acordul "asigura securitate si siguranta si garanteaza pozitia Greciei in Europa".

"Un acord care ne permite sa stergem o mare parte a imprumuturilor noastre si sa platim dobanzi foarte mici pentru acestea ne usureaza mult drumul in urmatorii ani", a spus Papandreou.

Premierul elen a explicat si motivul pentru care a propus convocarea unui referendum privind planul de salvare, apreciind ca "ar fi fost mai bine ca poporul grec sa decida soarta tarii".

Ideea a fost insa abandonata, dupa ce miercuri, premierul elen a fost chemat la summitul G20 unde a fost avertizat ca daca referendumul se va tine, se va lua in discutie ideea ca Grecia sa paraseasca zona euro.

×