x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul israelian, suspectat că a primit mită de la un om de afaceri american

Premierul israelian, suspectat că a primit mită de la un om de afaceri american

01 Mai 2008   •   00:00

Premierul israelian Ehud Olmert, care urmează să fie interogat vineri dimineaţă de poliţie într-un caz de corupţie, este, de asemenea, suspectat că a primit mită de la un om de afaceri american.



Premierul israelian Ehud Olmert, care urmează să fie interogat vineri dimineaţă de poliţie într-un caz de corupţie, este, de asemenea, suspectat că a primit mită de la un om de afaceri american, a dezvăluit vineri cotidianul Yediot Aharonot, citat de AFP.

Potrivit publicaţiei, este vorba despre un nou caz care vizează fapte din perioada când Olmert nu preluase conducerea Guvernului israelian, funcţie în care a fost învestitâ în 2006, şi pe care poliţia l-a deschis abia recent.

"Premierul este suspectat că a primit în cursul unei perioade îndelungate o mită consistentă în bani lichizi de la un om de afaceri american care desfăşoară activităţi comerciale în Israel", scrie cotidianul citat.

Respectivul om de afaceri a rostit numele lui Olmert în timp ce era interogat de poliţişti cu ocazia uneia din recentele sale vizite în Israel. Cotidianul israelian nu specifică însă dacă interogatoriul de vineri la care va fi supus premierul va viza acest caz.

Olmert urmează să fie interogat începând cu ora 10.00 (10.00, ora României) la reşedinţa sa din Ierusalim în cadrul unei anchete de corupţie, au declarat joi seară o serie de surse oficiale.

Justiţia israeliană a interzis însă furnizarea oricăror informaţii privind aceste suspiciuni şi ancheta în derulare, a informat vineri postul public de radio.

"Premierul urmează să fie interogat timp de o oră vineri dimineaţă, el va răspunde aşa cum a făcut şi în trecut tuturor întrebărilor anchetatorilor", a declarat purtătorul său de cuvânt, Mark Regev.

Potrivit postului de radio militar israelian, Olmert va fi interogat în calitate de suspect într-un caz de corupţie de către poliţiştii secţiei centrale de fraude.

Procurorul-general al Israelului, Menahem Mazouz, a cerut poliţiei să recurgă la o procedură de urgenţă şi să îl interogheze pe Olmert "în 48 de ore".

Şeful Guvernului a fost avertizat că "tot ceea ce va declara ar putea fi folosit împotriva sa" într-un proces, conform legii privind interogarea unui suspect.

 Olmert este vizat în prezent de trei anchete ale poliţiei privind suspiciuni de corupţie. În noiembrie, anchetatorii au confiscat documente din incinta mai multor instituţii publice şi ministere.

 Mahouz a ordonat deschiderea unei anchete penale împotriva lui Olmert la 16 ianuarie 2007 "sub suspiciunea de delict iniţiat în vânzarea de către stat (în noiembrie 2005) a participaţiei sale majoritare la banca (israeliană) Leumi".

 În acest caz, premierul israelian a fost interogat de două ori timp de mai multe ore în octombrie 2007.

Cele două anchete ale poliţiei vizează suspiciuni de tranzacţii imobiliare frauduloase şi învestituri politice abuzive.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: externe premierul olmert israelian