x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul polonez, tulburat de ţinuta de vară a unei jurnaliste.

Premierul polonez, tulburat de ţinuta de vară a unei jurnaliste.

de Marina Constantinoiu    |    02 Iun 2011   •   14:25

La Varsovia – sau, mai corect, si la Varsovia – este caldura mare: 30 de grade. Si se pare ca asta nu ii prieste premierului polonez. Cel putin asa sustine site-ul thenews.pl.

Potrivit acestuia, premierul Donald Tusk a fost acuzat ca ar fi facut comentarii usor deplasate, cu tenta sexuala, in timpul unei recente conferinte de presa organizate la Varsovia, cand “tinuta prea estivala' a unei ziariste i-a deturnat demnitarului atentia de la problemele curente ale Poloniei.

Caldura indicata de termometre i s-a urcat, probabil, la cap premierului, comenteaza site-ul, care precizeaza ca gandurile lui Tusk au fost deviate de la problemele curente, chiar daca tara este in pragul preluarii presedintiei in exercitiu a Uniunii Europene.

La o intrebarea pusa de o ziarista a postului public de radio daca este pregatit sa dea startul presedintiei poloneze a UE, Donald Tusk a raspuns: “Ma uit la rochia doamnei, iar acest start nu este tocmai primul lucru care imi vine in minte'. 'Iubesc /.../ vara!', a continuat premierul polonez in aceeasi nota ambigua.
Aceste cuvinte au declansat un torent de comentarii critice, inclusiv comparatii cu “scandalul Monica Lewinski' in centrul caruia s-a aflat cu multi ani in urma fostul presedinte american Bill Clinton.

×
Subiecte în articol: Polonia donald tusk thenews.pl