x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul spaniol Pedro Sanchez e acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat

Premierul spaniol Pedro Sanchez e acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat

13 Sep 2018   •   14:08
Premierul spaniol Pedro Sanchez e acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat

Şeful guvernului spaniol Pedro Sanchez se confruntă cu acuzaţii de plagiat în teza sa de doctorat, în plin scandal privind diplomele îndoielnice ale unor oameni politici locali, care zdruncină de mai multe luni scena politică din Spania, relatează joi AFP. 

'Informaţiile apărute în unele media care susţin existenţa plagiatului în redactarea tezei mele de doctorat sunt absolut FALSE', a reacţionat furios premierul spaniol într-o postare joi pe contul său de Twitter. 

'Voi întreprinde acţiuni în justiţie pentru a-mi apăra onoarea şi demnitatea, dacă ceea ce a fost publicat nu este rectificat', a avertizat el. 

Este vizat în special cotidianul de dreapta ABC, care publică joi pe prima pagină un articol cu privire la acuzaţiile de plagiat, intitulat 'Copy paste-ul Dr. Sanchez'. 

ABC susţine că, după ce a citit teza publicată în 2012 de către şeful guvernului cu titlul 'Inovaţiile diplomaţiei economice spaniole: analiza sectorului public (2000-2012)', Pedro Sanchez a plagiat alţi economişti şi rapoarte guvernamentale. 

Publicaţia online de dreapta Ok Diario îl acuză de asemenea pe premierul socialist de plagiat. 

Ministrul sănătăţii, Carmen Monton, acuzată de plagiat în lucrarea sa de masterat, a fost nevoită să demisioneze marţi. 

Miercuri seara, liderul partidului de centru-dreapta Ciudadanos, Albert Rivera, i-a cerut lui Pedro Sanchez să-şi facă publică teza. 'Există îndoieli rezonabile cu privire la teza dumneavoastră (...) Faceţi-o publică', a lansat Rivera în Camera Deputaţilor. 

'Teza este publicată, conform legislaţiei', a reacţionat Sanchez, fără să-şi ascundă indignarea. 

Este adevărat că teza lui Pedro Sanchez se află în acces liber la o universitate de la periferia Madridului, dar ea nu poate fi consultată online şi nu poate fi fotocopiată. De miercuri, ziariştii spanioli se înghesuie la biblioteca universităţii respective pentru a o consulta. 

Aceste acuzaţii la adresa premierului Pedro Sanchez survin în timp ce Spania este zdruncinată de mai multe luni de scandalul 'mastergate', care l-a afectat în special pe liderul opoziţiei de dreapta Pablo Casado, care a recunoscut că a obţinut un master în dreptul regiunilor, fără a participa la cursuri şi fără să prezinte o diplomă de absolvire. AGERPRES

×
Subiecte în articol: pedro sanchez