x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premiul pentru "Cea Mai Liniştită Ţară din Lume" se acordă....

Premiul pentru "Cea Mai Liniştită Ţară din Lume" se acordă....

19 Iun 2012   •   11:56
Premiul pentru "Cea Mai Liniştită Ţară din Lume" se acordă....

Conform Indexului Pacii Globale, raport anual al Institutului pentru Economie & Pace, Somalia nu este o destinatie turistica de top.

Oricui cauta cel mai retras si discret stat, trebuie sa ii placa vulcanii, ghetarii si izvoarele termale. Islanda, mica insula nordica fara o armata permanenta si cea mai mica populatie a unui stat membru NATO, este cea mai pasnica tara din lume, spune Indexul Pacii Mondiale.

Islanda este cea mai progresista natiune de pe planeta: ajutorul social include asistenta medicala si educatie pentru toti cei 320.000 de cetateni ai sai; in mare parte acest lucru este datorat energiei geotermale (producerea de energie are costuri minime) si este prima tara din lume care a legalizat casatoria intre homosexuali.

Cu toate ca si Islanda a fost lovita ce criza economica, in 2008 a intrat in insolventa, lucru care a generat miscari sociale iar in 2010 eruptia vulcanului Eyjafjallajökull a creat haos in traficul aerian, reputatia de paradis liberal linistit, a pus aceasta tara in fruntea listei tarilor cele mai linistite.

Dupa Islanda urmeaza, Danemarca si Noua Zeelanda, amandoua la egalitate.

In lista celor 158 de tari, Somalia este pe ultimul loc iar Siria, despre care Natiunile Unite spun ca a intrat in razboi civil, a cazut mai mult de 30 de locuri.

Conform datelor Institutului pentru Economie & Pace pentru tarile de la capatul listei mai exista speranta iar per total lumea a devenit mai linistita pentru prima oara din 2009.

×