x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presa britanica: Retragerea - salutata, Blair - criticat

Presa britanica: Retragerea - salutata, Blair - criticat

de Irina Cristea    |    23 Feb 2007   •   00:00

Marea Britanie a recunoscut esecul misiunii aliate din Irak si l-a pus in dificultate pe liderul de la Casa Alba, aceasta este concluzia la care au ajuns majoritatea publicatiilor din Regat ca reactie la anuntul lui Tony Blair privind calendarul retragerii britanice de pe acest front.

"Premierul Blair trebuia sa inchida acest capitol dureros pentru soldati si familiile lor inainte de a se retrage", noteaza Daily Mirror, in timp ce Daily Telegraph pomeneste despre "usurarea" ce va urma intoarcerii acasa a militarilor. Ziarele nu uita sa mentioneze faptul ca printul Harry va fi detasat pe frontul irakian. In Danemarca, tara care a anuntat retragerea in august a celor 430 de militari, cotidianul Politiken acuza Guvernul ca si-ar fi "cosmetizat" esecul si ca a schimbat strategia privind trupele din Golf doar pentru ca aceasta devenise o cauza pierduta.

BOMBE CU CLOR
O bomba care combina explozibilul clasic cu clorul a explodat in sudul Irakului, facandu-i pe expertii americani sa creada ca insurgentii folosesc o noua tactica impotriva fortelor coalitiei si a civililor irakieni. Aliatii sustin ca este a treia oara in ultima luna cand insurgentii folosesc o astfel de bomba, cu un continut ridicat de clor. Acest tip de explozibil a fost folosit si in timpul celui de-al doilea razboi mondial si poate fi fatal daca victima respira aerul cu clor. Un alt efect este arderea pielii. (G.D.R.)

×
Subiecte în articol: externe