x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presa germană: Vizita Papei în ţara sa natală, o decepţie

Presa germană: Vizita Papei în ţara sa natală, o decepţie

26 Sep 2011   •   08:28
Presa germană: Vizita Papei în ţara sa natală, o decepţie

Jurnalistii germani critica dur prima vizita oficiala a Papei Benedict al XVI-lea, despre care spun ca a esuat in a raspunde asteptarilor din tara sa natala. "Sfantul Parinte nu a indeplinit asteptarile legate de vizita sa in tara lui natala. A fost in mod evident mult mai important pentru el sa fortifice ultimele bastioane ale Bisericii decat sa ii convinga pe sceptici", noteaza Financial Times Deutschland.

"Aceasta a treia vizita a unui Papa in Germania este, una peste alta, o deceptie", afirma Sueddeutsche Zeitung, deoarece a lovit "mai intai de toate protestantii, dar si numerosi catolici". Netinand cont de "eforturile episcopilor germani de a crea un dialog cu credinciosii, vizita Papei risca mai degraba sa aprofundeze fracturile din cadrul Bisericii".

"Credeti! Supuneti-va! Comenzi, ordine chiar, care te fac sa te gandesti ca ceea ce a scris el insusi - ca Dumnezeu este iubire - nu ar fi decat o neintelegere din partea sa. Vehement si aproape dur, Papa nu a fost asa in aparitiile sale, ci in esenta cuvintelor", critica Tagesspiegel, citat de Mediafax. "Acest Papa vede bine semnele timpului, dar nu le trateaza ca pe o incitare de a deschide in mod curajos Biserica Catolica, ci dimpotriva de a o inchide in ea insasi", continua cotidianul berlinez.

Inflexibilitatea Papei cu privire la principalele probleme care agita Biserica in tara sa (celibatul preotilor, incadrarea femeilor in randul clerului, relatia cu protestantii) genereaza temeri ca "totul ramane asa cum este", comenteaza cotidianul regional Mannheimer Morgen.

Bild, cel mai citit ziar din Germania si primul sustinator al lui Benedict al XVI-lea de la alegerea sa, a scos in evidenta cele "peste 300.000 de persoane care l-au vazut pe Papa pe viu si milioanele care i-au urmarit discursurile si slujbele la televizor".

"Niciun om politic, nicio vedeta nu va fi capabila sa mobilizeze si sa entuziasmeze atata lume in trei zile", afirma Bild.

×