x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presa rusă o acuză pe Theresa May că ''a otrăvit'' relaţiile cu Moscova

Presa rusă o acuză pe Theresa May că ''a otrăvit'' relaţiile cu Moscova

15 Mar 2018   •   10:00
Presa rusă o acuză pe Theresa May că ''a otrăvit'' relaţiile cu Moscova

Presa rusă o pune la colţ pe şefa guvernului britanic Theresa May, acuzată că a 'otrăvit' relaţiile cu Moscova, după anunţul Londrei privind instituirea unei serii de sancţiuni împotriva Rusiei ca represalii la otrăvirea unui fost spion la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

 

'Theresa May a otrăvit relaţiile între Moscova şi Londra', scrie Nezavisimaia Gazeta, în timp ce oficiosul Rossiiskaia gazeta denunţă o 'reacţie neurotoxică' a şefei guvernului britanic, care a ales 'calea confruntării cu Moscova'.

'Criza în relaţiile dintre Moscova şi Londra a atins un nou nivel', constată la rândul său cotidianul economic Kommersant, potrivit căruia autorităţile britanice 'caută răspunsuri toxice' la otrăvirea fostului spion rus. 'Theresa May a încercat să acuze Rusia de toate relele în discursul său în faţa parlamentului' (miercuri), susţine tabloidul Komsomolskaia pravda.

Potrivit Izvestia, Rusia va 'răspunde cel puţin într-o manieră simetrică la expulzarea celor 23 de diplomaţi ruşi'. 'Dar reacţia rusă ar putea fi şi mai globală', afirmă ziarul, citând surse diplomatice. 'Pregătiţi-vă de răspuns!', avertizează publicaţia. Cotidianul popular Moskovski Komsomoleţ anticipează 'o lungă perioadă de îngheţ' în relaţiile ruso-britanice, dar 'Rusia se poate descurca cu toate acestea cu capul sus'.

Theresa May a anunţat miercuri o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, între care expulzarea a 23 de diplomaţi şi îngheţarea relaţiilor bilaterale la cel mai înalt nivel, atribuind Moscovei responsabilitatea pentru otrăvirea - pe teritoriu britanic - a fostului spion Serghei Skripal (66 de ani) şi a fiicei sale Iulia (33 de ani) cu un agent neurotoxic de uz militar din categoria 'Noviciok'.

Diplomaţia rusă a calificat aceste sancţiuni drept o 'provocare brutală fără precedent'. AGERPRES

×