x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, operată cu succes de cancer tiroidian

Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, operată cu succes de cancer tiroidian

de Sînziana Stancu    |    05 Ian 2012   •   21:00
Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, operată cu succes de cancer tiroidian

Presedintele Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, a fost operata cu succes, miercuri, de cancer la glanda tiroida intr-o clinica din Pilar numita Austral, aflata la 50 de kilometri la nord de Buenos Aires. Operatia intervine la numai o luna dupa ce aceasta a depus juramantul de presedinte, in al doilea mandat de patru ani la carma tarii.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei argentiniene, Alfredo Scoccomaro, a informat joi dimineata ca 'operatia Cristinei Fernandez de Kirchner a fost realizata fara nici o complicatie', adaugand ca 'in timpul interventiei chirurgicale, de aproximativ trei ore si jumatate, i s-a facut o tiroidectomie totala (extirparea tiroidei ? n.r.)', relateaza The Telegraph. Scoccomaro a subliniat ca 'refacerea postoperatorie imediata a pacientei este buna', precizand ca aceasta s-a trezit si va primi ingrijirile obisnuite dupa o astfel de interventie. In varsta de 58 de ani, presedintele va ramane in spital aproximativ 72 de ore si va urma o perioada de convalescenta de 20 de zile in total.

Presedintele argentinian este cel de-al cincilea lider din America de Sud in suferinta in ultimii ani, dupa brazilienii Luiz Inacio 'Lula' da Silva, Dilma Roussef, Fernando Lugo si Hugo Chavez. De fostul presedinte cubanez Fidel Castro nu se stie daca a avut si el cancer la stomac, deoarece operatia si tratamentele sale la cli­nica din Havana unde a stat internat aproape 5 ani au fost invaluite in mister. 'Va imaginati ca primul care m-a sunat a fost Hugo Chavez', po­vestea Cristina dupa ce a anuntat oficial ca sufera de cancer. Apoi, in presa de pe mai multe continente s-au facut speculatii pe seama unei 'mai­ni straine' care ar avea ceva cu fos­ti si actuali lideri de pe acest conti­nent, pe care i-ar imbolnavi de cancer. In timpul convalescentei sale, Argentina va fi condusa de vicepre­se­dintele Amado Boudou, fost ministru al Economiei.

×
Subiecte în articol: externe