x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Argentinei nu avea cancer, potrivit analizei histopatologice

Preşedintele Argentinei nu avea cancer, potrivit analizei histopatologice

07 Ian 2012   •   14:13
Preşedintele Argentinei nu avea cancer, potrivit analizei histopatologice

Presedintele Argentinei Cristina Kirchner nu avea cancer, o analizã finalã excluzand prezenta celulelor canceroase in glanda tiroidã dupã operatia de miercuri, a anuntat sambãtã purtãtorul de cuvant al presedintiei, Alfredo Scoccimarro, citat de AFP.

"Analiza histopatologicã finalã a constatat prezenta unor noduli in cei doi lobi ai glandei tiroide, dar a exclus prezenta unor celule canceroase, modificand astfel diagnosticul initial", a declarat Scoccimarro, citind o declaratie in fata presei.
Kirchner, in varstã de 58 de ani, "a putut sã se odihneascã normal si se aflã in stare optimã, de aceea echipa medicalã a decis sã ii permitã sã pãrãseascã spitalul", a adãugat purtãtorul de cuvant.

Conform noului diagnostic, "echipa considerã cã tratamentul chirurgical efectuat este suficient si cã administrarea de iod radioactiv nu mai este necesarã", a subliniat Scoccimarro.

Kirchner va rãmane in convalescentã 20 de zile dupã operatie, potrivit presedintiei. Ea este inlocuitã panã la 24 ianuarie de vicepresedintele Amado Boudou.

×
Subiecte în articol: externe