x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Belarusului a participat la un meci de hochei, în plină pandemie de coronavirus

Preşedintele Belarusului a participat la un meci de hochei, în plină pandemie de coronavirus

29 Mar 2020   •   18:55
Preşedintele Belarusului a participat la un meci de hochei, în plină pandemie de coronavirus
Sursa foto: en.kremlin.ru

Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, a participat la un meci de hochei, în plină pandemie de coronavirus. „Nu există niciun virus aici”, a afirmat Lukaşenko. Belarus este una dintre puţinele ţări care nu a impus restricţii pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, a decis să participe, sâmbătă, la un meci de hochei pe gheaţă, în plină pandemie de coronavirus. „Nu există niciun virus aici”, a afirmat şeful statului, citat de The Guardian.

Meciul de hochei disputat la Minsk contra unei formaţii din regiunea Grodno a fost câştigat de echipa prezidenţială.

„Nu există niciun virus aici. Ai văzut vreunul zburând pe aici? E ca într-un frigider aici. Sportul, în special gheaţa, este cel mai bun remediu împotriva virusului”. a spus Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului.

În Belarus, restaurentele continuă să funcţioneze normal, la fel ca activităţile sportive. Campionatul de fotbal din Belarus este singurul din Europa care continuă să se dispute, chiar şi cu suporteri în tribune.

Lukaşenko a afirmat recent că pandemia de coronavirus este „o psihoză” şi nu ar trebui să existe panică, iar închiderea graniţelor este un „lucru stupid”, deoarece „panica ne poate afecta mai mult decât virusul în sine”. El i-a încurajat pe cetăţeni să îşi desfăşoare la fel ca până acum activităţile obişnuite.

În Belarus au fost confirmate doar 94 de cazuri de infectare cu COVID-19, însă nicio persoană nu a decedat.

(sursa: Mediafax)

×