x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Belarusului afirmă că doreşte să pună capăt disputei cu Rusia privind frontiera comună

Preşedintele Belarusului afirmă că doreşte să pună capăt disputei cu Rusia privind frontiera comună

12 Ian 2018   •   10:30
Preşedintele Belarusului afirmă că doreşte să pună capăt disputei cu Rusia privind frontiera comună

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat joi că va pune capăt în 2018 neînţelegerilor cu Rusia privind frontiera comună între cele două ţări, a informat agenţia de presă belarusă Telegragh, relatează vineri Xinhua.

În ianuarie 2017, Belarusul a anunţat anularea obligativităţii vizei pentru sejururile cu o durată de cinci zile maximum pentru cetăţenii din 80 de ţări, inclusiv pentru 39 de ţări europene şi Statele Unite. După aceea, Belarusul şi Rusia au început să aibă neînţelegri în privinţa frontierei comune.

Aleksandr Lukaşenko a declarat în cadrul unei conferinţe la Minsk că liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii străini a provocat îngrijorări Rusiei.

El a adăugat că graniţa dintre Belarus şi Rusia este adesea numită pe internet 'cea mai ciudată frontieră din Europa'.

Controalele la frontiera între Belarus şi Rusia au fost ridicate în urma semnării de către cele două ţări a Tratatului de prietenie, bună vecinătate şi cooperare în 1995.

Rusia a introdus restricţii pentru cetăţenii din ţări terţe care intră în Rusia din Belarus la începutul anului 2016. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Aleksandr Lukaşenko disputa rusia