x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele brazilian Bolsonaro va primi un premiu la Dallas, după ce a renunţat să-l primească la New York

Preşedintele brazilian Bolsonaro va primi un premiu la Dallas, după ce a renunţat să-l primească la New York

10 Mai 2019   •   20:45
Preşedintele brazilian Bolsonaro va primi un premiu la Dallas, după ce a renunţat să-l primească la New York

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat că se va deplasa săptămâna viitoare la Dallas, statul american Texas, pentru a primi un premiu onorific din partea Camerei de Comerţ braziliano-americană, după ce a fost nevoit să renunţe să-l primească la New York, din cauza opoziţiei pe care o suscita venirea sa, informează vineri AFP.

Jair Bolsonaro a precizat în programul său săptămânal dat publicităţii joi pe Facebook că va fi primit în timpul vizitei sale la Dallas, între 15 şi 16 mai, de fostul preşedinte american George W.Bush şi de senatorul republican Ted Cruz.

"Marţi seara, vom pleca spre Texas, Dallas. Fără New York, pentru că primarul nu doreşte prezenţa noastră acolo. Nu este o problemă (...). Vom avea programul pe care urma să-l avem la New York. Voi primi deci premiul Camerei de Comerţ Brazilia-SUA", a notat preşedintele brazilian.

Anunţul privind deplasarea lui Jair Bolsonaro la New York a suscitat o intensă campanie de respingere în acest oraş. Primarul, Bill de Blasio, l-a descris pe preşedintele brazilian de extremă-dreapta drept "o fiinţă foarte periculoasă". O petiţie în care i se cerea hotelului să nu găzduiască festivitatea de premiere a adunat 53.000 de semnături.

Mai multe companii au renunţat să participe la eveniment, printre care compania aeriană americană Delta sau cotidianul britanic Financial Times.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bolsonaro premiu