x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Coreei de Sud îi acordă merite lui Donald Trump pentru reluare discuțiilor intercoreene

Președintele Coreei de Sud îi acordă merite lui Donald Trump pentru reluare discuțiilor intercoreene

10 Ian 2018   •   13:15
Președintele Coreei de Sud îi acordă merite lui Donald Trump pentru reluare discuțiilor intercoreene

Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, i-a acordat merite lui Donald Trump pentru creeare unui fundal politic pentru discuțiile intercoreene din această săptămână și a repetat avertizmentul președintelui SUA, potrivit căruia Phenianul va avea de-a face cu mai multă presiune, dacă va continua să conducă testele nucleare și programul rachetelor balistice, scrie The Guardian.

La o zi după ce oficialii Coreei de Nord și de Sud s-au întâlnit pentru prima dată după doi ani, Moon a sugerat că presiunile conduse de președintele Trump asupra Coreei de Nord, din ultimul an, au contribuit la aducerea celor două părți împreună.

„Cred că președintele Trump merită recunoștere pentru că a contribuit la discuțiile intercoreene și vreau să îmi arăt recunoștința”, a spus acesta reporterilor în Seoul. „Acestea pot fi rezultatul sancțiunilor și presiunilor conduse de SUA”.

Trump deja și-a asumat meritul pentru facilitarea discuțiilor, care s-au concentrat pe participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă, care vor avea loc luna viitoare în Coreea de Sud. „Dacă nu mă implicam, nu discutau despre Olimpice acum, nu ar fi discutat deloc”.

Felicitările lui Moon pentru Trump sunt văzute drept o încercare de a liniști îngrijorările Statelor Unite ale Americii potrivit cărora recenta dezghețare a legăturilor transfrontaliere poate duce la o problemă între Seoul și Washington.

×