x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Donald Trump vrea să-și întâlnească acuzatorul

Președintele Donald Trump vrea să-și întâlnească acuzatorul

30 Sep 2019   •   11:51
Președintele  Donald Trump vrea să-și întâlnească acuzatorul

Preşedintele american Donald Trump vrea să-și întâlnească acuzatorul, cel care a publicat o discuţie a acestuia cu omologul său ucrainean, declanşând în Congresul SUA o procedură de destituire a liderului de la Casa Albă. Trump este învinuit că i-a solicitat şefului statului ucrainean, Volodimir Zelenski, într-o convorbire telefonică, să ancheteze activitatea fiului rivalului său democrat Joe Biden, Hunter Biden, angajat în urmă cu câţiva ani în Consiliul de Administraţie al companiei petroliere ucrainene Burisma.

"Ca orice american, am dreptul să-mi întâlnesc acuzatorul, mai ales când acest acuzator, aşa-zisul 'Avertizor de integritate', a prezentat o conversaţie perfectă cu un lider străin într-un mod complet lipsit de acurateţe şi fraudulos", a scris Trump pe Twitter.

Un sondaj CBS, dat publicităţii duminică, a indicat că 55% dintre americani susţin procedura de destituire lansată de democraţi.

Însă mai mulţi susţinători ai lui Trump au luat poziţie în media din SUA, între alţii și consilierul Casei Albe Stephen Miller, care a pus sub semnul întrebării integritatea denunţătorului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Donald Trump