x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele filipinez a declarat că are rude înrolate în ISIS

Preşedintele filipinez a declarat că are rude înrolate în ISIS

04 Ian 2017   •   16:50
Preşedintele filipinez a declarat că are rude înrolate în ISIS
Sursa foto: NIB-MALACANANG

Rodrigo Duterte a corelat grupul extremist cu două atacuri cu bombă, recunoscând posibilitatea că ISIS este prezent în ţară. „ISIS pare că este peste tot”, a spus acesta editorului Rappler, o publicaţie online cu sediul în Filipine.

Preşedintele filipinez a spus că verii lui au fost membri ai grupurilor separatiste Islamice locale, Moro Islamic Liberation Front (MI) şi Moro National Liberation Front (MN).

El a mai adăugat că poate s-au afiliat Statului Islamic. „Ca să fiu sincer, am veri de cealaltă parte, în MI şi MN. Unii dintre ei, am auzit, sunt în ISIS”.

Liderul este de părere că cele două explozii,  una de la un magazin non-stop din oraşul Davao care a ucis 14 oameni şi a rănit alţi 70 în septembrie şi una aproape de o biserică din regiunea Cotabato care a rănit 13 oameni în Ajunul Crăciunului, au fost conectate cu ISIS, scrie The Independent.

A adăugat că nu a fost pregătit pentru a oferi aceste informaţii până acum, cu toate că tot el a spus că a discutat despre amenințarea reprezentată de acest grup cu alți șefi de stat. Puţin mai târziu, ISIS a revendicat atacul de la Davao.

Duterte a devenit preşedinte în luna iunie a anului trecut după o victorie răsunătoare în alegeri şi a pornit un război pe viaţă şi pe moarte cu drogurile în care mii de oameni au fost ucişi de autorităţi. Mai exact, 5 927 de decese au fost înregistrate ca urmare a măsurilor luate de Duterte în lupta cu traficanţii de droguri, de la 1 iulie, potrivit CNN.  

 

×
Subiecte în articol: Rodrigo Duterte isis