x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele iranian, Hassan Rouhani, l-a numit pe Trump „agitator global”

Preşedintele iranian, Hassan Rouhani, l-a numit pe Trump „agitator global”

19 Ian 2020   •   22:00
Preşedintele iranian, Hassan Rouhani, l-a numit pe Trump „agitator global”

Preşedintele iranian, Hassan Rouhani (foto), l-a numit „agitator global” pe preşedintele american, Donald Trump, acuzându-l de înrăutăţirea situaţiei în mai multe regiuni ale lumii, informează dpa.

„În ultimii doi ani, el şi guvernul american nu au făcut decât să provoace tulburări'', a spus Rouhani într-un discurs rostit în oraşul Zahedan, din sud-estul ţării.

Sunt mai multe crize acum decât erau înainte de începerea mandatului lui Trump, a adăugat acesta. „Nu numai în Iran, ci şi în Irak, în Siria, în Liban, în Afganistan - a adus mai multe probleme peste tot”, a afirmat preşedintele Iranului, ale cărui comentarii au fost redate de agenţia de ştiri online Khabar.

Cu o zi înainte, când a condus rugăciunea de vineri, pentru prima dată în ultimii opt ani, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, i-a numit „clovni” pe Trump şi pe secretarul său de Stat, Mike Pompeo.

Preşedintele american a răspuns la aceste comentarii pe Twitter, glumind cu ironie că Ali Khamenei „nu a fost atât de suprem în ultima vreme”.

„Economia lor se prăbuşeşte, iar oamenii lor suferă. Ar trebui să fie foarte atent la cuvintele lui!”, a scris Trump.

Disputa dintre conducerea iraniană şi preşedintele SUA este rezultatul a luni de tensiuni legate de distrugerea acordului nuclear iranian, din care Statele Unite s-au retras în mai 2018, şi de uciderea generalului iranian Qassem Soleimani, într-un atac american cu dronă pe aeroportul internaţional din Bagdad pe 3 ianuarie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iran Hassan Rouhani