x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presedintele Islandei, in toamna in Romania

Presedintele Islandei, in toamna in Romania

de Magda Marincovici    |    19 Mai 2007   •   00:00

Corespondenta din Reykjavik

Presedintele Islandei Olafur Ragnar Grimsson intentioneaza sa faca o vizita in Romania la inceputul toamnei insotit de o delegatie de oameni de afaceri din aproximativ 15 companii.

Corespondenta din Reykjavik

Presedintele Islandei Olafur Ragnar Grimsson intentioneaza sa faca o vizita in Romania la inceputul toamnei insotit de o delegatie de oameni de afaceri din aproximativ 15 companii.

Â

Presedintele Islandei a facut aceasta declaratie vineri cu prilejul primirii unei delegatii de ziaristi din Romania, Bulgaria si Sebia, la resedinta sa din Reykjavik.

Â

"Planuisem sa venim in Romania in luna iunie, dar din cauza situatiei am amanat vizita", a declarat presedintele Islandei.

Â

Presedintele Isalandei a mai precizat ca exista o cooperare dinamica cu Romania pe care s-a aratat dispus sa o dezvolte si sa o sprijine tinand seama de experienta Islandei in domeniul investitiilor.

Â

"In ultimii cinci - sase ani am patruns in tarile Europei Centrale si de Est si am dezvoltat legaturi cu tari ca Romania, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Slovenia si Ucraina" a mai spus Grimsson

Â

Jonas Tryggvason, vicepresedinte executiv pentru zona Europa Centrala si de Est si Asia al companiei farmaceutice Actavis a precizat ca oamenii de afaceri islandezi ar fi interesati sa investeasaca in Romania in constructii rezidentiale, sistemul bancar, fonduri mutuale si in tehnologia procesarii alimentare, domeniu in care sunt specializat.

Â

Islanda este prezenta in tara nostra prin achizitia de catre compania Actavis, in 2006, a singurului producator de oncologice din tara noastra, Sindan, pentru suma de 147,5 milioane de euro.

Â

In Islanda traiesc 3.000 de romani iar majoritatea lucreaza in sectorul contructiilor si in industria hoteliera. Romania nu este reprezentata printr-o ambasada sau consulat in Islanda motiv pentru care romanii isi pot exercita dreptul de vot la Copenhaga.

×
Subiecte în articol: externe romania