x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Mexicului şi-a anulat vizita în SUA, unde avea programată o întâlnire cu Donald Trump

Preşedintele Mexicului şi-a anulat vizita în SUA, unde avea programată o întâlnire cu Donald Trump

26 Ian 2017   •   20:50
Preşedintele Mexicului şi-a anulat vizita în SUA, unde avea programată o întâlnire cu Donald Trump

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto şi-a anulat vizita la Washington, unde urma să aibă o rundă de discuţii cu preşedintele Donald Trump, transmite Reuters. 

"În această dimineaţă am informat Casa Albă că nu voi lua parte la reuniunea de lucru pe care o aveam programată cu Donald Trump", a anunţat Enrique Pena Nieto. 

Preşedintele Mexicului a precizat că este, în continuare, dispus să colaboreze cu SUA pentru acorduri reciproc avantajoase. 

Miercuri, Enrique Pena Nieto condamnase proiectul zidului de la frontiera cu SUA, pentru construcţia căruia omologul său american Donald Trump a emis un ordin executiv. 

"Regret şi condamn decizia Statelor Unite de a continua construcţia zidului care, de ani de zile, în loc să ne unească, ne desparte", a spus Pena Nieto într-un mesaj video difuzat pe contul său de Twitter. 

"Mexicul nu crede în ziduri. Am spus-o de mai multe ori: Mexicul nu va plăti niciun zid", a reacţionat el la promisiunile lui Trump că zidul va fi plătit de mexicani. 

Opoziţia din Mexic îi ceruse deja preşedintelui să anuleze vizita la Washington, care urma să aibă loc marţea viitoare. Însuşi Donald Trump i-a recomandat, miercuri, să anuleze viza dacă Mexicul nu e dispus să achite costul construirii zidului.AGERPRES

×