x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Parlamentului ucrainean a demisionat. Noul şef e omul Iuliei Timoşenko

Preşedintele Parlamentului ucrainean a demisionat. Noul şef e omul Iuliei Timoşenko

de Marina Constantinoiu    |    22 Feb 2014   •   13:32
Preşedintele Parlamentului ucrainean a demisionat. Noul şef e omul Iuliei Timoşenko

Preşedintele Radei supreme (Parlamentul unicameral ucrainean), Volodimir Rîbak, a demisionat, a anunţat sâmbătă vicepreşedintele forului legislativ, Ruslan Koşulinski.
Acesta a invocat motive de sănătate, a adăugat sursa citată de RIA Novosti.

Rîbak (68 de ani) este cunoscut ca fiind unul dintre "părinţii fondatori" ai Partidului regiunilor (de guvernământ) şi ca un aliat de mult timp al preşedintelui Viktor Ianukovici, menţionează agenţia Xinhua. El a fost ales preşedinte al Radei în decembrie 2012 pentru un mandat de cinci ani.

Olexandr Turcinov, mâna dreaptă a fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko, a fost ales preşedinte al Parlamentului, în locul lui Volodimir Rîbak, transmite AFP.
Turcinov a fost ales în cadrul unei şedinţe parlamentare cu 288 de voturi, dintr-un total de 450.

"Puterea din Ucraina îşi reia lucrul pentru a stabiliza situaţia", a spus noul preşedinte al Parlamentului.

RIA Novosti aminteşte că preşedintele Ianukovici şi liderii opoziţiei antiguvernamentale au încheiat un acord vineri, 21 februarie, în vederea soluţionării crizei din Ucraina, care stipulează revenirea la regimul parlamentar, formarea unui Guvern de uniune naţională şi organizarea de alegeri prezidenţiale anticipate până la sfârşitul anului. Documentul a fost semnat după câteva zile de violenţe extreme înregistrate la Kiev, unde au murit circa 80 de persoane în confruntările dintre forţele de ordine şi protestatari.

×