x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se întâlneşte azi cu oficiali ai UE şi NATO

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se întâlneşte azi cu oficiali ai UE şi NATO

07 Feb 2017   •   13:08
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se întâlneşte azi cu oficiali ai UE şi NATO

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat într-o vizită de trei zile la Bruxelles, a doua sa deplasare oficială de când a preluat mandatul în decembrie 2016, se întâlneşte azi cu mai mulţi oficiali ai Uniunii Europene şi ai Alianţei Nord-Atlantice, conform agendelor celor două instituţii.


Dodon a fost primit deja de către Preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk, şi urmează să se mai întâlnească şi cu şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi cu Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

De asemenea, NATO a anunţat într-un comunicat de presă remis AGERPRES că Dodon va fi primit marţi seara de către adjuncta secretarului general, Rose Gottemoeller, iar cei doi vor susţine o conferinţă de presă comună.

Igor Dodon se află de luni în capitala belgiană. Conform Radio Chişinău, este însoţit la Bruxelles de câţiva consilieri şi angajaţi ai administraţiei prezidenţiale, dar şi de ministrul-adjunct al afacerilor externe şi integrării europene, Daniela Morari.

În timpul primei vizite oficiale, la Moscova, după preluarea mandatului prezidenţial, Dodon a afirmat că doreşte să renunţe la acordul de asociere cu UE şi vrea o apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Eurasiatică.

Tot atunci, liderul de la Chişinău a anunţat că va solicita o întrevedere cu liderii NATO pentru a le cere să recunoască neutralitatea Republicii Moldova.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: republica moldova igor dodon dodon ue nato