x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a fost rănit, iar soţia acestuia a fugit în Rusia

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a fost rănit, iar soţia acestuia a fugit în Rusia

19 Iul 2012   •   12:20
Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a fost rănit, iar soţia acestuia a fugit în Rusia

Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, a fost ranit in atacul terorist de ieri, de la Damasc, anunta Novinite.com. Potrivit The Guardian si a ziarului turc Huriyet, presedintele ranit se afla in orasul Latakia, iar sotia acestuia Asma a plecat spre Rusia.
Atentatul de miercuri de la Damasc a provocat moartea a trei oficiali de rang inalt sirieni, intre care si cumnatul presedintelui sirian.

In cadrul unui interviu acordat postului de televiziune american CNN, regele Abdallah II al Iordaniei si-a exprimat ingrijorarea fata de posibilitatea ca reteaua Al-Qaida sa profite de haos si sa acapareze arsenalul chimic al regimului presedintelui Bashar al-Assad.

Assad are in fata "ultima sansa de a evita un razboi civil" in tara sa, conform suveranului iordanian, in timp ce Occidentul incearca sa obtina adoptarea la ONU a unei rezolutii care sa ameninte regimul sirian cu sanctiuni.

"Lucrurile devin foarte complicate, pana la punctul in care cred ca cel mai rau scenariu pentru noi toti din regiune ar fi un razboi civil cu orice pret. Odata ce ai ajuns pe fundul prapastiei, nu mai poti iesi", a avertizat suveranul iordanian.

Regele Abdallah II al Iordaniei a spus de asemenea ca detine "informatii conform carora Al-Qaida este prezenta in anumite regiuni din Siria de ceva timp".

"Acum, inca o data, cel mai rau scenariu in timp ce noi cautam o solutie politica ar fi ca acest stoc de arme chimice sa cada in mainile inamicului", se teme regele.

Ca raspuns, Departamentul de Stat a avertizat ca "Guvernul sirian este responsabil de securitatea stocurilor sale de arme chimice si oricare responsabil sirian care nu isi va indeplini aceste obligatii va fi vinovat in fata comunitatii internationale". Insa "nimic nu arata ca aceste munitii nu sunt pentru moment sub controlul autoritatilor siriene", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Patrick Ventrell.

×