x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele ucrainean vrea să negocieze cu Vladimir Putin soluţionarea crizei din Ucraina

Preşedintele ucrainean vrea să negocieze cu Vladimir Putin soluţionarea crizei din Ucraina

de Agerpres    |    28 Mai 2014   •   21:23
Preşedintele ucrainean vrea să negocieze cu Vladimir Putin soluţionarea crizei din Ucraina

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat că va discuta cu preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru "aplanarea crizei şi realizarea păcii" în estul Ucrainei, transmite AFP, pe baza unui interviu care va fi publicat în ediţia de joi a cotidianului german Bild.

"Vom avea discuţii cu Putin, pentru detensionarea situaţiei şi pentru realizarea păcii. Nu s-a stabilit încă nici când, nici unde vor avea loc aceste convorbiri", a afirmat preşedintele ucrainean.

Miercuri, preşedintele francez François Hollande l-a invitat pe Petro Poroşenko să participe la 6 iunie, în Franţa, la ceremoniile consacrate debarcării aliaţilor în Normandia, la care a fost invitat şi şeful statului rus.

Între timp, ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a cerut "măsuri urgente" pentru a se pune capăt vărsării de sânge din estul Ucrainei, teatrul unor lupte sângeroase în ultimele două zile în bastionul separatist Doneţk..

"Nu poate exista nici o justificare pentru continuarea operaţiunii punitive a autorităţilor de la Kiev în sud-estul Ucrainei", a afirmat Serghei Lavrov, în timpul unei conversaţii telefonice cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier.

Tot miercuri, şeful diplomaţiei ruse a acuzat Occidentul că împinge Ucraina într-un "război fratricid" şi a reiterat apelurile repetate ale Moscovei de a se pune capăt acţiunilor militare ale guvernului ucrainean împotriva separatiştilor proruşi.

×
Subiecte în articol: Petro Porosenko Vladimir Putin ucraina