x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Zelenski a ținut cea mai lungă conferință de presă din istorie

Preşedintele Zelenski a ținut cea mai lungă conferință de presă din istorie

11 Oct 2019   •   20:30
Preşedintele Zelenski a ținut cea mai lungă conferință de presă din istorie

Volodimir Zelenski, fost actor ales în aprilie în funcţia de preşedinte al Ucrainei, a înregistrat un record, ţinând o conferinţă de presă care a durat mai mult de nouă ore, cea mai lungă din istorie, potrivit Agenţiei naţionale ucrainene de înregistrări în domeniu, relatează AFP.

La aproape opt ore de la începerea conferinţei de presă, desfăşurată, joi, într-o sală din centrul Kievului, un reprezentant al agenţiei a anunţat recordul.

Preşedintele Zelenski a reacţionat, exprimându-şi surprinderea, și a afirmat că este o persoană „modestă”, care urăşte acest gen de statistici.

Recordul anterior a fost deţinut de preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, cu o conferinţă de presă care a durat mai mult de şapte ore, potrivit presei ucrainene.

Preşedintele ucrainean a abordat mai multe subiecte, precum conflictul din estul Ucrainei, relaţiile cu Rusia sau convorbirea sa telefonică cu preşedintele american, Donald Trump, a cărui dezvăluire a dus la declanșarea procedurii de demitere contra șefului administrației de la Washington.

AGERPRES

×