x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedinţia italiană anunţă demisia iminentă a premierului Berlusconi

Preşedinţia italiană anunţă demisia iminentă a premierului Berlusconi

08 Noi 2011   •   18:23
Preşedinţia italiană anunţă demisia iminentă a premierului Berlusconi

Silvio Berlusconi va demisiona dupa adoptarea masurilor de relansare economica promise Uniunii Europene. Conform cotidianului Corriere della Sera, care citeaza un comunicat al Presedintiei italiene, Silvio Berlusconi l-a informat pe presedintele Giorgio Napolitano, marti seara, ca va demisiona, imediat dupa ce a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor.

“Premierul i-a transmis presedintelui ca este constient de implicatiile rezultatului votului din Camera, insa, in acelasi timp, a exprimat preocupare in legatura cu necesitatea oferirii unor raspunsuri punctuale partenerilor europeni, prin aprobarea legii privind stabilitatea financiara . Imediat dupa ce va fi adoptat acest plan, premierul ii va prezenta demisia sa presedintelui', a anuntat Presedintia de la Roma.

Guvernul condus de Silvio Berlusconi a castigat marti un vot crucial in Camera Deputatilor, care a aprobat pachetul de reforme, insa dar a pierdut majoritatea absoluta, care era de 316 voturi, cu opt mai multe decat cele primite marti.

×