x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presupusul atacator din Munchen, într-o înregistrare video: Am probleme psihice

Presupusul atacator din Munchen, într-o înregistrare video: Am probleme psihice

23 Iul 2016   •   17:20
Presupusul atacator din Munchen, într-o înregistrare video: Am probleme psihice

Un individ despre care se crede că ar fi atacatorul care a împuşcat mortal vineri seară nouă persoane după care s-a sinucis lângă un centru comercial din Munchen (capitala Bavariei, sudul Germaniei) este văzut spunând într-un video înregistrat cu telefonul mobil şi difuzat de presa germană că a fost spitalizat pentru probleme psihice, transmite sâmbătă agenţia DPA.

Poliţia a anunţat că încearcă să verifice înregistrarea, care a fost difuzată la postul NTV.

"Am fost spitalizat pentru probleme psihice. Sunt german. M-am născut în Germania", a declarat printre altele tânărul într-un video filmat de un localnic.

Totodată, poliţia germană a informat că cercetează un cont de Facebook prin intermediul căruia atacatorul din Munchen ar fi putut invita mai mulţi cunoscuţi să vină la restaurantul de tip fast food în care şi-a început atacul.

De altfel, poliţia a anunţat că tânărul germano-iranian în vârstă de 18 ani ar fi primit tratament psihiatric şi că cel mai probabil a acţionat singur şi nu are legături cu gruparea teroristă Stat Islamic. În rucsacul găsit asupra lui, poliţia a descoperit 300 de gloanţe.

După o percheziţie în camera tânărului a fost exclusă legătura islamistă, a declarat şeful poliţiei din Munchen, Hubertus Andrae. "Pe baza căutărilor, nu există niciun fel de indicii că ar exista o legătură cu Stat Islamic" sau cu chestiunea refugiaţilor, a spus Andrae într-o conferinţă de presă. El a adăugat că anchetatorii nu au niciun motiv să creadă că tânărul a avut complici şi că acesta s-a născut şi a crescut în apropiere de Munchen şi a primit tratament psihiatric.

În schimb, există 'o legătură evidentă' între atacul comis vineri de tânărul germano-iranian de 18 ani în oraşul Munchen şi ucigaşul norvegian Anders Behring Breivik, a anunţat poliţia germană. Vineri, Norvegia a marcat cinci ani de la atacul comis de Breivik, soldat cu 77 de morţi. La locuinţa atacatorului au fost găsite tăieturi din ziare despre operaţiuni ale poliţiei şi o carte intitulată "Amok, de ce omoară tinerii", scrie EFE.

Presa locală a mai scris că tânărul avea probleme la şcoală şi era pasionat de jocurile video violente. Totodată, potrivit aceleiaşi surse, tânărul îl diviniza pe Tim Kretschmer, un adolescent de 17 ani care, în 2009, a pătruns înarmat în fostul său liceu din localitatea Winnenden (sud-vestul Germaniei) şi a deschis focul, ucigând 15 persoane, după care s-a sinucis.

Sursa: AGERPRES

×