x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presupusul purtător de cuvânt al hackerilor din LulzSec şi Anonymous, pus sub acuzare

Presupusul purtător de cuvânt al hackerilor din LulzSec şi Anonymous, pus sub acuzare

01 Aug 2011   •   05:35
Presupusul purtător de cuvânt al hackerilor din LulzSec şi Anonymous, pus sub acuzare

Politia britanica l-a acuzat duminica pe tanarul Jake Davis de acces neautorizat intr-un sistem informatic, de complicitate si incurajare de delicte, precum si de conspiratie in vederea comiterii unor delicte in calitatea sa de prezumptiv purtator de cuvant al grupurilor de pirati informatici LulzSec si Anonymous, anunta AFP, citata de Agerpres.

Tanarul de 18 ani va mai trebui sa raspunda acuzatiei de complot in vederea efectuarii unui atac concertat impotriva unui site. Davis fusese arestat miercuri, in insulele Shetland (Scotia) si a fost transferat la Londra, unde este anchetat in prezent.

Politia a mai efectuat o perchezitie in Lincolshire (nord-estul Angliei), unde a interogat un tanar de 17 ani 'in legatura cu ancheta internationala vizand atacurile impotriva site-urilor internet ale mai multor servicii secrete si ale unor intreprinderi'.

Jake Davis, suspectat ca ar fi faimosul "Topiary", urmeaza sa compara astazi in fata unui tribunal din Londra.

Lulz Security (LulzSec) - care se facuse cunoscut prin atacurile sale impotriva site-urilor de jocuri video ale companiilor Sony si Nintendo, iar apoi a piratat site-urile FBI si CIA - a reaparut in prima pagina a ziarelor britanice in 18 iulie, cand a anuntat atacarea unor site-uri internet apartinand grupului News Corporation al lui Rupert Murdoch.

FBI anuntase martea trecuta ca a arestat 16 persoane in SUA in cadrul anchetei pe care o efectua impotriva grupurilor Anonymous si LulzSec, in timp ce politiile britanica si olandeza au arestat alte cinci. Doua zile mai tarziu, grupurile de pirati cibernetici si-au afisat pe internet intentia de a-si continua lupta impotriva intreprinderilor si guvernelor, afirmand ca au interceptat documente ale NATO.

×
Subiecte în articol: hackeri davis piraţi anonymous lulzsec delicte