x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preţul gazelor va creşte cu aproape 14% pentru consumatorii bulgari, de la 1 octombrie

Preţul gazelor va creşte cu aproape 14% pentru consumatorii bulgari, de la 1 octombrie

28 Sep 2018   •   21:00
Preţul gazelor va creşte cu aproape 14% pentru consumatorii bulgari, de la 1 octombrie

Preţul gazelor plătit de consumatorii bulgari va creşte cu 13,8% de la 1 octombrie, pentru a reflecta cotaţia mai ridicată a barilului de ţiţei pe pieţele internaţionale, a anunţat vineri Comisia de Reglementare în domeniul Energiei şi al Apelor de la Sofia (KEVR), transmite Novinite. 

Preţul gazelor naturale va fi stabilit la 456,65 leva (270,59 dolari) per 1.000 metri cubi, în trimestrul patru din 2018. 

Bulgaria importă aproape întregul necesar de gaze de la firma rusă Gazprom, conform unui contract care are la bază preţul de referinţă pentru ţiţei. 

Reglementările din Bulgaria prevăd ca Bulgargaz - compania naţională de gaze - să stabilească preţul trimestrial, pe baza contractului său cu Gazprom, iar decizia finală aparţine KEVR. 

Analiştii susţin că majorarea preţului va afecta industriile dependente de gazele naturale, reducându-le competitivitatea, în timp ce consumatorii casnici vor plăti facturi mai mari. 

La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna noiembrie a urcat săptămâna aceasta la 82,20 dolari, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2014. AGERPRES

×
Subiecte în articol: pret gaze bulgaria