x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Previziuni gresite formulate la Forumul de la Davos

Previziuni gresite formulate la Forumul de la Davos

de IncomeMagazine    |    25 Ian 2013   •   08:05
Previziuni gresite formulate la Forumul de la Davos
Sursa foto: WEF

Forumul economic mondial de la Davos (WEF) inseamna, inainte de toate, multe dezbateri si discutii intre politicieni, economisti si oameni de afaceri. Unii dintre ei nu sunt intotdeauna foarte inspirati in previziunile lansate cu voce categorica.

Forumul economic mondial de la Davos este, practic, prima mare intalnire anuala intre mediul de afaceri, politicieni, analisti si economisti. Se discuta despre viitorul planetei se leaga noi prietenii si, uneori, se incheie contracte. Se lanseaza, de asemenea, prognoze si previziuni, unele pertinente si care se adeveresc, alte hazardate si, prin urmare, false. Iata cateva dintre aceste ultime predictii:

  2001: Sefii ENRON si Merryl Linch despre viitorul intreprinderilor. Ken Lay, director general al grupului Enron si omologul acestuia de la Merryl Linch, David H. Komansky  au afisat o ferma convingere privind viitorul intreprinderilor lor in secolul 21. Enron, care a generat unul dintre cele mai mari scandaluri financiare din ultimii 20 de ani, a dat faliment chiar in 2001. In ceea ce priveste Merryl Linch, banca a fost cumparata de Bank of America in 2008 cu 50 de miliarde de dolari, dupa ce a pierdut 52 de miliarde de dolari in criza creditorilor imobiliare cu risc ridicat.

2003: Bill Gates despre Google. „Baietii de la Google vor sa ajunga miliardari si vedete rock, sa mearga la conferinte, etc. Sa vedem insa daca vor rezista doi ani”. In 2013, compania Google se simte foarte bine si afiseaza rezultate peste asteptarile pietei. Iar Larry Page, co-fondator, ocupa aceeasi functie, de presedinte director general.

Citeste AICI si despre alte previziuni gresite

Citeste si
Cum te taxează hingherii de maşini
Cele mai bune dobânzi pentru refinanțarea creditelor ipotecare
Ce locuinta iti poti cumpara cu 150.000 de euro in Europa
Cele mai întâlnite beneficii extrasalariale

 



×
Subiecte în articol: davos