x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima breşă în dosar descoperită de avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn

Prima breşă în dosar descoperită de avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn

de Agerpres    |    30 Iun 2011   •   13:26

Cei doi avocati ai lui Dominique Strauss-Kahn se concentreaza pe dosarul de acuzare pentru a gasi fisuri care i-ar permite ilustrului lor client sa evite inchisoarea pentru tentativa de viol. Potrivit cotidianului Liberation, se pare ca au gasit elementul de care aveau nevoie. In cadrul audierii de pe 18 iulie, avocatii ar putea contesta legalitatea identificarii DSK de catre reclamanta, pe 15 mai, o zi dupa arestarea la New York a fostului sef al FMI.

Nafissatou Diallo, camerista de la hotelul Sofitel, a vazut fotografii si imagini ale lui DSK chiar inainte de a trece la identificarea lui in sediul politiei new-yorkeze, din spatele geamului. Potrivit raportului publicat de biroul procurorului, presupusa victima l-a identificat prima data pe DSK cand conducerea hotelului i-a aratat o fotografie a fostului sef al FMI sambata, in ziua agresiunii. Dupa cateva ore, ea a vazut la televizor imagini cu presupusul agresor, cand se afla la politie.

Avocatii apararii considera ca procedura de identificare a fost "falsificata'. Ei ar trebui, prin urmare, sa ceara judecatorului Michael Obus sa declare identificarea "de neadmis'. Se pare insa ca procurorii ar fi prevazut acest lucru pentru ca ei explica in raport ca primele identificari n-au fost "aranjate'. (Agerpres)

×