x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe “Primă Doamnă” de mandat şi apoi soţie

“Primă Doamnă” de mandat şi apoi soţie

de Sînziana Stancu    |    14 Feb 2008   •   00:00
 “Primă Doamnă” de mandat şi apoi soţie
Sursa foto: Antoine Gyori/

Soţia preşedintelui francez apare azi pe prima pagină a revistei L'Express, în care a dat primul său interviu în no­ua calitate, cea de “Primă Doam­nă” a Franţei, pe care spune că şi-a ales-o cu se­ni­nă­tate, dar şi cu in­conş­tienţă.

Soţia preşedintelui francez apare azi pe prima pagină a revistei L'Express, în care a dat primul său interviu în no­ua calitate, cea de “Primă Doam­nă” a Franţei, pe care spune că şi-a ales-o cu se­ni­nă­tate, dar şi cu in­conş­tienţă.

“Eram obişnuită cu apa­ri­ţi­i­le în presă, dar acum este in­comparabil. E ca şi cum mă aflu în altă lume, în care am intrat cu seninătate, dar şi cu inconştienţă”, s-a confesat “Prima Doamnă” a Franţei, Carla Bruni, în primul său interviu după căsătoria cu preşedintele Nicolas Sarkozy. “Este o lume în care toate lucrurile au enorme consecinţe indirecte, iar cuvintele capătă un plus de greutate”, a continuat ea. Obişnuită cu lu­mea artistică datorită talentelor sale de fotomodel internaţional şi, mai nou, de cântăraţă, Carla a estimat că “lu­mea politică suscită impulsuri pri­mitive, în timp ce arta şi imaginea de­clanşează impulsuri mai subtile, mai rafinate şi mai civilizate”.

 

CULTURA ITALIANĂ. În­tre­bată cum se împacă cu noua sa ca­litate, de “Primă Doamnă”, Carla a răs­puns că, deocamdată, “nu ştie exact care îi vor fi atribuţiile”, însă va în­cerca să le îndeplinească pe toate “cu maximă seriozitate”. De asemenea, ea a declarat că, deşi le respectă şi le admiră pe predecesoarele ei, Da­­nielle Mitterrand şi Bernadette Chi­rac, ea nu va încerca să le imite. Şi asta, pentru că “aşa cum nici Nicolas nu seamănă cu vreunul din predecesorii săi”, Carla spune că şi ei îi va plăcea “să-i respecte demnitatea funcţiei, dar, în acelaşi timp, să îşi păstreze propria ei personalitate”. Deci, “voi fi Prima Doamnă până la sfâr­şitul mandatului lui Nicolas, şi soţia lui până la sfârşitul vieţii”, a con­chis Carla. Ea şi-a dezvăluit şi vi­zi­u­nea despre instituţia căsătoriei: “Sunt de cultură italiană şi nu-mi pla­ce să divorţez (...) Trăiesc alături de un bărbat care îmi iubeşte copilul, fă­ră să fie tatăl lui. E o bi­ne­cu­vân­ta­re şi toate femeile aflate în si­tu­a­ţia mea ştiu ce înseamnă acest lu­cru”.

 

IMBECILĂ. După interviu, Carla a intrat în polemici cu o altă publicaţie, Nouvel Observateur, ce a reprodus SMS-ul compromiţător, trimis de Nicolas Sarkozy fostei sale soţii, Cecilia, cu opt zile înainte de a se căsători cu Carla, prin care-i promitea că, dacă se va întoarce la el, “anulează totul”. Carla a acuzat Nouvel Observateur că s-a comportat ca “presa colaboraţionistă din timpul războiului”, care “îi denunţa pe evrei”. În replică, directorul pu­bli­caţiei, Michel Labro, a estimat că afirmaţia Primei Doamne este “total halucinantă, foarte patetică şi incredibilă (...) Într-un cuvânt, total imbecilă...”.

 

Destăinuire

“Mi-am dorit să mă căsătoresc cu bărbatul pe care îl iubeam când am făcut alegerea. Decorul nu a avut importanţă, a fost o căsătorie în toată regula (...), iar călătoria mea de nuntă a fost o plimbare de 20 de minute în parcul de la Versailles ...”

Carla Bruni

 

sanziana.stancu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: externe carla